Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksil-russers dødsfall i London etterforskes som drap

Eksil-russeren Nikolaj Glusjkovs dødsfall i London tidligere denne uka, blir etterforsket som drap, opplyser britisk politi fredag.

DRAPSETTERFORSKES: Eksil-russeren Nikolaj Glusjkovs dødsfall i London etterforskes som drap, opplyser britisk politi. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Matt Dunham
DRAPSETTERFORSKES: Eksil-russeren Nikolaj Glusjkovs dødsfall i London etterforskes som drap, opplyser britisk politi. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Matt Dunham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en uttalelse fra britisk politi har obduksjonen av Glusjkov vist at han døde som følge av «trykk mot nakken». Videre understreker de igjen at ingenting tyder på at saken er knyttet til giftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury.

–Ingenting tyder på at Glusjkov hadde blitt eksponert for gift, heter det i uttalelsen fra britisk politi fredag.

Glusjkov ble funnet død under «uforklarlige «omstendigheter i sin bolig i London tidligere denne uka.

Forretningsmannen fikk ifølge britiske medier politisk asyl i Storbritannia i 2010 etter å ha sonet flere år i fengsel for økonomisk kriminalitet i Russland.

Som en forholdsregel har etterforskningen av Glusjkovs dødsfall blitt ledet av antiterrorpolitiet, opplyste britiske myndigheter tidligere denne uka. Det begrunnet de med «noen av forbindelsene som Glusjkov antas å ha hatt».

68-årige Glusjkov var en nær venn av den nå avdøde russiske oligarken Boris Berezovskij. Både han og Glusjkov var sterkt kritiske til Russlands president Vladimir Putin.

Kunngjøringen om at saken etterforskes som drap, kom kort tid etter at en russisk etterforskningskomité kunngjorde at også de ville etterforske drapssaken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!