Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksilpresidenten tilbake i Kabul

Afghanistans tidligere president kom i dag tilbake til Kabul. Burhanuddin Rabbani sier han vil ha en bredt sammensatt regjering i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordalliansen krever at britene reiser hjem

Den tidligere afghanske presidenten ble kastet ut av landet da Taliban tok makten for fem år siden, og han har siden ikke vært tilbake i hjemlandet.

En bilkonvoi beskyttet av Nordalliansens styrker kjørte Rabbani inn i sentrum av den afghanske hovedstaden lørdag der han umiddelbart innledet møter med ulike ledere.

Rabbani har beholdt Afghanistans sete i FN etter at han ble kastet som president. Pakistan er det eneste landet som har anerkjent Taliban-regjeringen.

Ønsker bred regjering

Afghanistans tidligere president ønsker en bredt sammensatt regjering i landet. Han vil ikke tviholde på makten.

- Vi ønsker en bredt basert regjering så snart som mulig. Vi ønsker å invitere fredsgrupper og alle afghanske intellektuelle i utlandet som arbeider for fred til å delta i dette arbeidet, sier Rabbani.

Han understreker at suksessen til en ny regjering vil avhenge av innsatsen til både FN og til det afghanske folket.

FN mener Nordalliansen vanskeliggjør arbeidet for fredssamtaler om Afghanistan ved å insistere på at slike samtaler holdes i Kabul. FN ønsker å gjennomføre samtalene i et annet land.

Russlands forsvarsminister Sergej Ivanov sa lørdag at delegasjoner fra Russland, USA og FN planlegger å møtes i Kabul for å diskutere Afghanistans fremtid snart, ifølge nyhetsbyrået Itar-tass.

(NTB)

Hele Norges coronakart