Ekskjæreste (26) tatt for drap på kvinne (23)

23-åring drept i egen bolig. Antatt gjerningsmann pågrepet en kilometer fra åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon? Kontakt oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@dagbladet.no  eller sms/mms til 2400.

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): En 23 år gammel kvinne ble i 17.30-tida i kveld funnet død i en bolig i Skinnarsmoen i Songdalen kommune i Vest-Agder.

Store politistyrker har i kveld jaktet på en 26 år gammel mann som politiet mener har drept kvinnen. Han er nå pågrepet, og ble sent i kveld fraktet til politistasjonen i Kristiansand.

- Siktede ble påtruffet av en av politipatruljene omlag en kilometer fra åstedet. Etter det jeg forstår fant de ham gående langs en vei. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier politiadvokat Arne Kjønstad ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

26-åringen var drapsofferets ekskjæreste, får Dagbladet.no opplyst. Det ville politiet ikke bekrefte formelt i kveld.

- 26-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Jeg vil ikke gå inn på hvilken relasjon siktede har til offeret, opplyser Kjønstad.

 Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave skal det ha vært en slåsskamp i huset. 23-åringen ble funnet inne i boligen, ifølge Fædrelandsvennen i stua.

Politiet søkte i 22-tida i kveld blant annet med hunder etter den antatte gjerningsmannen, og det tok nærmere fire timer før han dukket opp. Den korte avstanden kan tyde på at han har tatt seg fra drapsofferets hus til fots.

- Helt ufattelig

DREPT I EGEN BOLIG: Den 23 år gamle kvinnen skal ha blitt drept av sin tidligere kjæreste. Avdøde ble sent i kveld båret ut av boligen sin på Skinnarsmoen etter at politiets krimteknikere var ferdige med sine foreløpige undersøkelser på åstedet. Foto: TOR ERIK SCHRØDER
DREPT I EGEN BOLIG: Den 23 år gamle kvinnen skal ha blitt drept av sin tidligere kjæreste. Avdøde ble sent i kveld båret ut av boligen sin på Skinnarsmoen etter at politiets krimteknikere var ferdige med sine foreløpige undersøkelser på åstedet. Foto: TOR ERIK SCHRØDER Vis mer

Den avdøde 23 år gamle kvinnen har vært lærervikar ved en nærliggende barneskole, og har vært svært aktiv i den lokale menigheten.

Sent i  kveld samlet mange ungdommer seg på bedehuset på Nodeland for å samles etter å ha fått den sjokkerende beskjeden.

- Hun har vært aktiv i menigheten i mange år. Hun spilte piano på flere arrangementer, og var en hyggelig jente, sier prest Jan Austad til Dagbladet.no.

- Alle kjenner alle her i bygda. Hun er den mest uskyldige i hele verden, hun var alltid forsiktig og det var aldri noe tull, sier Ingrid Halland (19), en av 23-åringens naboer.

Tor Magne Tønnesland snakket med den avdøde for få dager siden:

- Jeg hilste på henne ved postkassa for noen dager siden. Hun smilte og så glad ut. Det er bare helt ufattelig at det har skjedd, sier Tønnesland til Dagbladet.no.

Sikrer spor i boligen

Etter at meldingen om den dramatiske hendelsen kom klokka 17.30, landet en luftambulanse på stedet i 18-tida. Men livet til kvinnen stod ikke til å redde.

Foto: Lars Martin Gimse/Fædrelandsvennen
Foto: Lars Martin Gimse/Fædrelandsvennen Vis mer

Politiet var i kveld sparsommelige med opplysninger rundt drapet.

- Vi vet noe mer om hva som skjedde, men vil foreløpig ikke gå ut med dette, sier politiadvokat Kjønstad.

Krimteknikere fra Agder politidistrikt jobbet i går kveld på åstedet, og fortsetter med å sikre spor i dag. 

De har også sikret seg tekniske spor fra den mistenkte. Kripos opplyser til Dagbladet.no at de foreløpig ikke er bedt om å bistå lokalt politi.

Ekskjæreste (26) tatt for drap på kvinne (23)
<B>- LEGEMSBESKADIGELSE:</B> Politiet gikk i kveld ikke ut med andre opplysninger enn at en 26 år gammel mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.
<B>- FUNNET I STUA:</B> Krimteknikere fra politiet undersøkte i kveld åstedet for ugjerningen.
<B>STORSTILT POLITIJAKT:</B> Det tok over fire timer fra drapet ble kjent til den antatte gjerningsmannen dukket opp, ved en vei rundt en kilometer fra dette bolighuset.
VEST FOR KRISTIANSAND: Den unge kvinnen er funnet på Nodland, rundt seks kilometer vest for Kristiansand.