Ekskjæreste (37) siktet for drap

53-årig kvinne funnet død hjemme på Hønefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 37 år gammel mann er nå pågrepet og siktet for drap på den 53-årige kvinnen som ble funnet død på Hønefoss tidligere i dag. Mannen skal være en ekskjæreste av den døde kvinnen.

- På grunnlag av vitneforklaringer reiste vi ut til mannens bopel og pågrep ham. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier politiinspektør Bjørn Erik Sem-Jacobsen ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Inspektøren vil ikke gå i detalj om hvilke opplysninger som pekte i retning av den arresterte mannen.

Det er Ringerikes Blads nettutgave som opplyser at den siktede mannen og den drepte kvinnen var kjærester for en tid tilbake. Forholdet skal ha vært turbulent.

37-åringen nekter straffskyld, men vil bli framstilt for fengsling i morgen. Samtidig pågår de tekniske undersøkelsene på åstedet, en leilighet på Vesterntangen i Hønefoss sentrum, for fullt.

- Kripos er nå på stedet og bistår rettsmedisinerne og våre kriminalteknikere, sier Sem-Jacobsen, som ikke vil trekke noen konklusjoner om hvordan kvinnen kan ha blitt drept.

- Den avdøde vil bli obdusert i morgen, sier politiinspektøren.

Det var i dag formiddag politiet fikk tips om at det kunne ligge en død kvinne i leiligheten, og rykket ut. Kvinnen ble funnet død på stedet, men uten synlige skader. Sannsynligvis har hun ligget der en stund.

Ekskjæreste (37) siktet for drap

- Hun har ikke dødd i dag, sier Sem-Jacobsen.

Saken ble ifølge poliinspektøren i utgangspunktet etterforsket som drap på bakgrunn av informasjon tipseren kom med, men han vil ikke gå nærmere inn på hva slags informasjon dette skal være.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

ÅSTEDET: Kvinnen ble funnet død i sin egen leilighet i Nansenveien på Hønefoss. Hun har trolig ligget der en stund. Foto: VIDAR MYKLEVOLL
ÅSTEDET: Kvinnen ble funnet død i sin egen leilighet i Nansenveien på Hønefoss. Hun har trolig ligget der en stund. Foto: VIDAR MYKLEVOLL Vis mer