Ekskjæreste tiltalt: Drepte Tova (19) med 20 slag og senket henne i en trillebår

22-åring tiltalt for drapet på Tova Moberg (19).

DREPT: Tova Mobergs 22 år gamle ekskjæreste er tiltalt for drapet på 19-åringen i mai i år. Foto: Politiet
DREPT: Tova Mobergs 22 år gamle ekskjæreste er tiltalt for drapet på 19-åringen i mai i år. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I mai i år ble 19 år gamle Tova Moberg funnet drept i en sjø utenfor Hudiksvall i Sverige. Hun hadde da vært meldt savnet i flere dager og det var iverksatt en større leteaksjon etter den unge kvinnen.

Hennes 22 år gamle ekskjæreste ble kort tid etter pågrepet og siktet for drapet på Tova.

I dag kom tiltalen fra svenske påtalemyndigheter. 22-åringen er tiltalt for drap og frihetsberøvelse. Ifølge tiltalen tok mannen kvelertak på Moberg og at han med en hammer eller liknende tildelte minst 20 kraftige slag mot hode og kroppen til 19-åringen, skriver Expressen.

La liket i trillebår

Ifølge tiltalen ble dermed liket av Moberg plassert i en trillebår sammen med en felg. Mannen skal ha snøret ståltråd og sølvteip rundt liket og trillebåra før den ble senket i sjøen like ved der mannen bor.

Dette for å skjule liket.

Moberg og ekskjæresten var sammen i omkring to år. Ifølge påtalemyndigheten skal Moberg ha levd i frykt mot slutten av forholdet.

Ifølge tiltalen mishandlet kjæresten Moberg systematisk. Han skal også tidligere ha truet med å drukne henne i en elv.

FUNNET DØD: Svenske Tova Moberg (19) har vært savnet siden lørdag kveld. Natt til 16. mai fant politiet en død person under søket etter 19-åringen. Video: Expressen TV Vis mer

Forholdet mellom de to tok slutt i mars i år, og i forbindelse med bruddet ble også ekskjæresten anmeldt av Tovas foreldre for å ha mishandlet henne.

- Nærmest forutså sin egen død

Tova var i et avhør med politiet i etterkant av anmeldelsen, der hun blant annet sa «ting har skjedd». Hun skal imidlertid også ha sagt at hun ikke ønsket å medvirke i etterforskningen, ifølge dokumenter hos den svenske tingretten.

Moberg skrev også dagbok, og påtalemyndigheten i Sverige mener at den er med på å styrke mistankene mot ham.

- I dagboka nærmest forutså hun sin egen død og at den ville inntreffe, sier påtaleansvarlig Christer Sammens, ifølge Expressen.

Han mener at dagboka også er med på å styrke opplysningene om at ekskjæresten tidligere har «opptrådt voldsomt» mot henne.

Han skriver:

- Det har framkommet graverende opplysninger og mistanker om at 22-åringen utsatte Tova for mishandling, trusler og tvang før den 14. mai 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer