- Ekskjæresten kvalte Lena Sofie til døde

Venner minnes 30-åringen på nettsamfunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): I går fortalte Dagbladet.no om at en 29 år gammel mann ble siktet for forsettlig drap på en 30 år gammel kvinne.

Lena Sofie Westin ble funnet død i sin egen leilighet i Oslo 9. august i år. Fire måneder senere røpet 29-åringen seg overfor sin mor og en overlege. Tirsdag tilsto mannen i politiavhør at han drepte henne.

Da hadde han kommet hjem fra et lengre sykeopphold i utlandet, blant annet i Frankrike.

Mannen ble hentet tilbake til Norge i november etter å ha blitt meldt savnet av helsevesenet.

- Overrumplet og kvalt
VG skriver i dag at Westin skal ha blitt overrumplet av ekskjæresten da hun var hjemme. Ifølge avisa skal 29-åringen ha sneket seg inn i leiligheten og kvalt kvinnen.

Dagbladet.no har opplysninger om at dette skal være dødsårsaken, men den foreløpige obduksjonsrapporten som ble foretatt etter dødsfallet viste ingen tydelige dødsårsak, får Dagbladet.no opplyst.

- Vi er kjent med en del ubehagelige episoder før dødsfallet. Det finnes ingen naturlige motiver, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til VG.

Minnes på nettsamfunn
Saken var fram til tilståelsen et mysterium og karakterisert som et mistenkelig dødsfall av politiet. Også venner av avdøde hadde dette inntrykket da Westin uten forvarsel ble funnet død i august.

På nettsamfunnet Facebook ble det i etterkant av dødsfallet opprettet en minneside for Westin. Venner og kjente uttrykte dyp sorg og vantro over det som hadde skjedd.

Westin blir beskrevet som en forståelsesfull, godhjertet og positiv person som hadde mange planer for fremtiden. Mange stilte spørsmål om hva som hadde skjedd med henne, men ingen hadde svar.

Da nyheten om at hun hadde blitt drept kom i går, fikk de svar på gåten. Flere uttrykte sjokk og vantro på nettsamfunnet.

Varetektsfengslet
I går samtykket 29-åringen til fire ukers varetektsfengsling. Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett vil mannen være til behandling under fengslingsperioden.

VG skriver at mannen hevder at han må ha vært psykotisk da han drepte ekskjæresten sin.

DREPT: Lena Sofie Westin (30). Foto: Privat
DREPT: Lena Sofie Westin (30). Foto: Privat Vis mer