FUNNET DØD: : Svenske Tova Moberg (19) har vært savnet siden lørdag kveld. Natt til 16. mai fant politiet en død person under søket etter 19-åringen. Video: Expressen TV Vis mer Vis mer

Drapet på Tova:

Ekskjæresten siktet for drapet på Tova (19). - Kan ha avslørt seg selv på Snapchat

Tovas ekskjæreste (22) framstilles for varetektsfengsling i dag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi bekreftet onsdag at en 22 år gammel mann er siktet for drapet på 19 år gamle Tova Moberg i Norrland i Sverige. To andre mistenkte i saken ble løslatt i går.

Ifølge Expressen er den 22 år gamle mannen en ekskjæresten til den drepte 19-åringen. Han ble onsdag siktet, mistenkt for å ha drept Moberg. Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT blir 22-åringen framstilt for varetektsfengsling i dag.

To andre menn i 20-åra, som er venner av den drapssiktede 22-åringen, ble løslatt etter avhør onsdag.

- Mistankene mot dem er fjernet. De har ikke hatt noe med saken å gjøre, sa politiadvokat Christer Sammens til TT i går.

- Sendte snapchat-melding

Før de ble løslatt skal en av kameratene ha forklart seg om hva som skjedde på gården til 22-åringen på drapskvelden, skriver Aftonbladet - som viser til en anonym kilde. I avhør skal han ha fortalt politiet at han oppholdt seg på gården til den drapssiktede lørdag, da Toves ekskjæreste plutselig ba alle om å forlate gården.

Senere på kvelden skal vennen ha forsøkt å kontakte Toves ekskjæreste, men telefonen var da slått av. Først søndag morgen fikk han kontakt med den nå drapssiktede mannen, som da sendte en selfie via Snapchat. Aftonbladet skal ha fått tilgang til Snapchat-kommunikasjonen til drapssiktede, der han skal ha tydelig uttrykt at han hadde problemer:

«Fuckings drittliv!!!! Som om man ikke hadde nok problemer allerede!!!!! Men dette tar faen meg kaka», skal han ha skrevet i meldingen ifølge Aftonbladet.

Mannen nekter straffskyld og stiller seg uforstående til mistankene mot ham.

- Min klient nekter for all innblanding i dette. Har vet ikke noe om hva som skjedde med Tova, sa mannens advokat Bo Karlsson onsdag, ifølge nyhetsbyrået TT.

- Dyp smerte

Levningene etter Tova Moberg ble funnet sent mandag kveld i en innsjø like utenfor Hudiksvall. Den siste sikre observasjonen av Tova var før det ved 21.30-tida lørdag kveld.

- Det er med den dypeste smerte og sorg at vi kan fortelle at vi har funnet Tova Moberg død, sa politiets pressetalsperson, Christer Nordström, under en pressekonferanse i Hudiksvall tirsdag.

Ifølge offentlige registre skal ingen av de arresterte mennene ha blitt dømt for voldelig kriminalitet tidligere. Men ifølge svenske medier skal 22-åringen, som nå er siktet for drapet, ha blitt politianmeldt av Tovas far for to måneder siden - mistenkt for å ha mishandlet 19-åringen.

- Hun var 14-15 år gammel da de møttes, siden har hun vært med ham, sa en nær familievenn til Aftonbladet onsdag.

Selv familievennen forteller om overgrepet i mars, hvor mannen ble anmeldt til politiet. Etter hendelsen trodde familien at forholdet var over, skriver Aftonbladet.

Åstedet for overfallet var i samme by som der Tova ble funnet død i natt.

Ifølge Expressen var det Tovas far som anmeldte overfallet.

Hundretalls sørgende
Tova Moberg kom fra et tettsted i Hälsingland. Hun ble sist sett sammen med sine venner i Hudiksvallsområdet lørdag kveld.19-åringen ble meldt savnet på søndag, da hun ikke dukket opp på svømmekonkurransen hun skulle delta i.

Rundt 50 politimenn søkte med hunder og helikopter, og begynte etter hvert å undersøke nærliggende vassdrag. Etter den store leteaksjon ble liket av 19 år gamle Moberg funnet sent mandag kveld i en innsjø.

Nyheten om at ekskjæresten var siktet for drapet på 19-åringen, kom noen få timer før et hundretalls mennesker møtte opp for å hedre minnet av Tova Moberg, utenfor svømmehallen i Iggesund.

- Det føles naturlig å samles her ettersom svømming var hennes store interesse. Det er en fin plass som har noe med Tova å gjøre ... noe hun likte, sa Elisabet Ytell, en av arrangørene, til Aftonbladet.

Avisa skriver at et hundretalls personer i alle aldre hadde møtt opp for å delta på minnestunden.