Ekskjæresten vitnet i selvmords-saken

Eks-kjæresten til Hetal Amin var svært skeptisk til at Hetal skulle på interrail. - Det var for kort tid etter selvmordsforsøkene, sa Trond Werner Krogh Tande (23) i Salten herredsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var for kort tid etter selvmordsforsøkene, sa Krogh Tande (23) i Salten herredsrett i dag.Hetal Amin og Trond Werner Krogh Tande var kjærester til midten av desember i fjor. Han var i militæret i Garnisjonen i Porsanger da det ble slutt mellom de to. Knallharde mililtærøvelser og hennes depresjoner gjorde at han var helt utslitt. Han gjorde det slutt med Hetal over telefon, selv om han visste at det var den verste måten å gjøre det på.

Hetal ble veldig deprimert. Så deprimert at Krogh Tande fikk nødperm for å besøke henne. Han fløy med første fly for å besøke henne på studenthybelen i Trondheim.

- Jeg hadde aldri sett henne så langt nede, forteller den jordnære 23 åringen.

Hun sa hun ikke hadde mere å leve for.

Selvmordsforsøk

I løpet av det neste halvannet døgnet prøvde Hetal to ganger å ta livet sitt. Første gangen ved å skjære seg med en tapetkniv, neste gang ved å putte i seg Ibux og Paracet. Hun måtte på sykehus for å pumpes den andre gangen.

Trond Werner Krogh Tande var i leiligheten, men oppfattet det ikke som noen fare. Han trodde det var et rop om hjelp, mer enn et reelt selvmordsforsøk.

Juleferien tilbragte Hetal sammen med Krogh Tande og familien. De tok vare på henne helt fram til hun dro på interrail.

- Jeg ville ikke at hun skulle dra på interrail. Jeg mente det var for tidlig for henne.

Ringte

Torsdag 22. januar ringer Hetal Amin eks-kjæresten sin to ganger. Siste gangen, klokka 17.45 sitter hun og Mats Storvik på hotellrommet. Hun forteller at Storvik leser i en bok. Samtalen er normal, men Hetal spør om han er glad i henne. Hun forteller at hun er nedfor og vil ta livet av seg. Hun spør ham også om hvordan han ville reagere hvis hun gjorde det.

Trond Werner Krogh Tande forteller henne at det ikke er noe alternativ.

- Det er ikke veien det skal gå, sa han til henne på telefonen.

Skjønte at noe var galt

Krogh Tande sov dårlig den natten. Han trodde noe var i ferd med å skje.

- Jeg hadde en heslig følelse, en litt ekkel fornemmelse, forteller en lavmælt Krogh Tande i retten i Bodø.

I løpet av natten mottok han to tektsmeldinger på telefonen:

«I have lived and loved -time to die» og «I am blind, I am cold, lying naked on the floor.»

Den siste meldingen kom klokka 01.06.

Tidlig neste morgen, og utover resten av dagen, prøvde han å ringe Hetal uten å få svar.

Utpå dagen ringte Hetals venninne Kari Anne Lyngmo. Hun hadde nylig pratet med Mats, og ga Krogh Tande det triste budskapet.

SKEPTISK:</B> Hetal Amins ekskjæreste, Trond-Werner Krogh Tande, fortalte Salten herredsrett at han oppfattet hennes selvmordsforsøk i desember som om hun ville vise han sin smerte. I bakgrunnen Hetals far, Anil Amin, og med ryggen til, hennes mor Taru Anil Amin.