Ekskjærester funnet druknet

MANDAL (Dagbladet): Funnet av to døde 20-åringer i Mandal, en mann og en kvinne, er en gåte for politiet. De døde bar ingen ytre tegn til vold da de i går ble funnet ved bryggekanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige, men har ingen konkrete holdepunkter for at de har dødd som følge av en kriminell handling.

En teori går ut på at en av dem har havnet i vannet og at den andre har falt uti i et forsøk på å berge vedkommende.

Politiet vil i dag få en foreløpig obduksjonsrapport som kan kaste lys over dødsårsaken.

Sett på natta

Forholdet mellom 20-åringene var slutt. Siste observasjon ble gjort ca. klokka 03.00 i Mandal sentrum natt til forrige torsdag. Ingen har sett dem i nærheten av brygga som går langs Brogata gjennom Mandal sentrum.

Politiinspektør Bjørgulf Rygnestad bekrefter overfor Dagbladet at personene ble observert på et utested tidligere på natta. De døde skal ha tilhørt et belastet miljø.

- Vi er interessert i vitneopplysninger om parets bevegelser mellom midnatt og klokka 03.00 torsdag 1. mars, sier Rygnestad.

Ikke etterlyst

Allerede forrige fredag ble politiet i Mandal varslet muntlig av pårørende som meldte dem savnet. De ønsket imidlertid ingen etterlysning i media.

Mandag ble personene formelt erklært savnet av familiene.

Fredag skulle 20-åringen vært på jobbintervju i regi av Aetat. Han dukket ikke opp, trass i flere forsøk på å få kontakt med ham.

Hang i stige

Forsvinningen ble løst da en tilfeldig forbipasserende fikk øye på den døde mannen. Dagbladet får opplyst at 20-åringen hang med armen i en kjettingstige som er hengt opp utenfor brygga. Brannvesenets dykkere klarte heller ikke å ta seg opp via stigen da de gikk i vannet ved 09-tida i går.

Vitner forteller at 20-åringens klær var tilsølt av rust fra stigen. Dette tyder på at han har gjort flere forsøk på å komme seg i sikkerhet.

Sikret spor

På bakgrunn av savnetmeldingen fortsatte brannvesenets dykkere søket langs bryggekanten. Like etter klokka 12.00 ble kvinnen funnet.

Bryggene ble i går ettermiddag nøye saumfart av kriminalteknikere. Det ble gjort flere hårfunn som skal analyseres nærmere.

Politiet tok også med seg innholdet i tre søppeldunker i umiddelbar nærhet av stedet de ble funnet.