Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekskludert etter besøk av naken mann i senga

Siv Gørbitz er ekskludert fra Hordaland Frp etter å ha fortalt om trusler og mobbing.

NAKEN MANN I SENGA: Gifte Siv Gørbitz i Bergen Frp våknet opp med en naken mann i hotellsenga etter fylkesårsmøtet i Frp i fjor. Hun hevder partiledelsen sto bak spøken.  Foto: Frp/Nina Hansen
NAKEN MANN I SENGA: Gifte Siv Gørbitz i Bergen Frp våknet opp med en naken mann i hotellsenga etter fylkesårsmøtet i Frp i fjor. Hun hevder partiledelsen sto bak spøken. Foto: Frp/Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hordaland Frp har ekskludert Siv Gørbitz. I helgen var det styremøte i etterkant av nominasjonsmøtet i fylkeslaget. Styret fulgte anmodningen fra Bergen Frp om at Gørbitz «i ord og handlinger aktivt har meldt seg ut» av partiet, skriver BA.

- Jeg har skadet FrP ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes innad i partiet, kommenterer Gørbitz på Facebook.

Senere i dag møter Gørbitz i bystyret, fremdeles registrert som Frp-medlem.

Føler seg mobbet BA skrev tidligere denne måneden at politikerkollega Janne Halvorsen innrømmet å ha geleidet en naken mann fra et nachspiel til Gørbitz hotellseng midt på natten under årsmøtet til Hordaland Frp i fjor. Gørbitz følte at hun ble gjort narr av, og mener at dette - samt en rekke andre mindre hendelser i partiet i sum er et forsøk på å fryse henne ut.

Overfor  BT har Gørbitz sagt at hun ble truet av dagens gruppeleder i bystyret Tor Woldseth i forbindelse med nominasjonsprosessen i Bergen Frp.

- Jeg har ikke hørt på maken. Jeg har kjent Siv i mange år, og har selvsagt aldri truet henne med noe som helst, sier Tor Woldseth til BT.

Woldset bekrefter til avisen at han snakket med Gørbitz på telefon om nominasjonen. Men han avviser at noe av det han sa i den samtalen kunne oppfattes som trusler.


Mobbet i lang tid Overfor Dagbladet mandag formiddag, forteller Gørbitz at hun sitter i bystyremøte og dermed må redgjøre for sine synspunkter via epost. I en epost til Dagbladet skriver hun at mobbingen av henne har pågått lenge:

- Jeg ble plassert lengre og lengre bak i bystyresalen, jeg ble ikke invitert til festligheter i partiet, jeg fikk ikke mail om avlyste møter eller om møtevirksomheten i det hele tatt, skriver hun.
 
Videre står det å lese:
- «Du gjorde en feil», sa Gunnar Bakke til meg, «Du skulle aldre stukket nesen din oppi hvordan budsjettprosessen fungerte» Da forsto jeg at jeg var på vei ut. I går slettet Ordføreren meg som venn på FB, så jeg forsto at «aktivt utmeldt» ville komme i dag. Jeg, Siv Gørbitz, er ikke viktig her. Jeg tar støyten og risikoen med å fremstå som en varsler, en sladrer, en ulydig jente. Jeg representerer folket, stemmerne...(sic) og de har krav på å forstå hvordan dette foregår, at jeg bare er liksompolitiker og dessverre ikke kan fungere som den ombudskvinnen jeg vil, men at de må direkte kontakte de som reelt har noe å si.

Gørbitz skriver at hun fikk en telefon fra fylkessekretæren med beskjed om at hun nå var «aktivt utmeldt» som medlem. Dette fordi hun hadde skadet partiet ved å fortelle offentlig om hva som skjedde på innsiden.

- Mer om prosessen videre vet jeg ikke. Jeg regner med at jeg kan klage til sentralorganisasjonen og styret, men jeg er inneforstått at makten i Bergen går arm i arm med makten sentralt, sier Gørbitz. Hun forteller at hun vært medlem i 26 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!