Ekskluderte «Kongen» av Farum

- De menneskene som danset mens musikken spilte, åt, drakk og horet på kommunens regning uten at pengene var bevilget hugger nå til som klapperslanger, sier eks-borgermesterens partikollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peter Brixtofte var borgermester i den danske byen Farum. Etter systematisk bruk av skattebetalernes kroner på restaurantbesøk og bestikkelser fikk velgerne nok.

Tidligere i år kom det for en dag at Brixtofte gjennom sin borgermestergjerning hadde brukt 160 000 kroner på restaurantbesøk, bestukket en venn med det dobbelte, overført skattekroner til et idrettslag og tatt opp lån på en kvart milliard bak byrådets rygg.

Partiet Venstre, hvor Brixtofte var medlem siden tenårene, har tidligere blankt avvist at det var aktuelt å ekskludere den korrupsjonsbelastede eks-borgermesteren. Men i går gjorde partiet en kuvending. I en pressemelding fra styret i Farum Venstre heter det:

- Det er ingen tvil om at Peter Brixtofte har handlet i strid med Venstres politiske principper.

- Svineri av format

Det hersker likevel splid innad i partiet hvorvidt avgjørelsen om å kaste Brixtofte var riktig.

- De menneskene som danset mens musikken spilte, åt, drakk og horet på kommunens regning uten at pengene var bevilget - de samme mennesker hugger nå til som klapperslanger mens hovedpersonen er bortreist,
uttaler Peter Brixtoftes byrådskollega Paul Wachtell etter gårsdagens eksklusjon.

Eksklusjonen er ifølge

B.T

resultatet av hardt press fra menige medlemmer i partiet. Og beslutningen er et klart signal om at Brixtoftes egne velgere ikke lenger finner den engang så populære politikeren like kjærkommen.

Les også: Tatt med buksene nede

<B>EKSKLUDERT:</B> Peter Brixtoftes dager som medlem av Venstre er talte. Velgerne fikk nok av hans noe høye partyfaktor på bekostning av kommunekronene.