Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksklusive avtaler

Bjørgulv Braanen er kritisk mot statens pr-strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klassekampens redaktør, Bjørgulv Braanen, er rasende fordi noen medier får eksklusive nyheter fra myndighetene.

I går trykket avisa hans et blankt felt i protest mot at andre medier fikk nyheten om Mannspanelets konklusjon på forhånd.

«Den statlige pr-strategien, som i stadig større grad går ut på å inngå eksklusive avtaler med enkeltmedier på bekostning av andre, er et voksende korrupsjonsproblem i statsforvaltningen», skrev redaktør Bjørgulv Braanen i en kort tekst der saken om Mannpanelet skulle ha stått.

Til Dagbladet sier Braanen at han har bygd opp et langvarig raseri mot slike eksklusive
avtaler, og utdyper hvorfor han kaller det korrupsjon:

- Slike avtaler kan åpne for at statsråder og andre i forvaltningen får den vinklingen de selv ønsker på en sak. Det kan tenkes at aviser og journalister som framstiller saken i

et spesielt godt lys, får flere eksklusive saker. Det er en trussel mot den kritiske og uavhengige journalistikken, sier Braanen.

Han har sett flere eksempler på avtaler med mediene den siste tiden, seinest da justisminister Knut Storberget lot seg intervjue av VG før Voldtektsutvalgets rapport ble lagt fram.

- Er det så merkelig at en statsråd ønsker å nå fram til flest mulig gjennom en stor avis. Dethadde vel ikke vært så lurt å gå til Klassekampen med saken?

- Jeg vil ikke at man skal gå til min avis, saken skal presenteres på en pressekonferanse som er åpen for alle, sier Braanen.

- Men dine lesere går jo glipp av saken om Mannspanelet, siden du nå ikke ville skrive om det? 

- Jeg tror ikke det betyr all verdens.

Braanen kritiserer statens pr-strategi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media