Ekskona lever i frykt på hemmelig sted

Etter å ha endret forklaring og fortalt at eksmannen drepte Ann-Helen Karlsen har ekskona gått i dekning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble hennes tidligere ektemann (37) varetektsfengslet i fire uker - siktet for å ha drept sin tidligere kjæreste, Ann-Helen Karlsen (35). I vennekretsen hadde hun kallenavnet «Lena».

-Min klient nekter for å ha noe med drapet å gjøre, sier mannens forsvarer, Arvid Sjødin, til Dagbladet.

Han avviser også at ekskona har noe å frykte fra hans klient.

-Hun frykter vel for miljøet. Min klient sitter fengslet og utgjør ingen trussel, sier Sjødin.

Begge skal tilhøre et belastet miljø. 37-åringen er nå siktet for å ha drept sin ekskjæreste, Lillesand-kvinnen Ann-Helen «Lena» Karlsen, som forsvant natt til søndag 6. mars 2005. De to har ett barn sammen. Mannen har tidligere vært vitne i saken, men kan nå bli felt av sin fraseparerte kone, og bli dømt for forsettlig drap.

I går ble han varetektsfengslet i fire uker i Stavanger tingrett med full isolasjon.

Frykter hevn

Den aktuelle natta i 2005 var trebarnsmora på nachspiel i leiligheten hos sin ekskjæreste på Tananger utenfor Stavanger. Også hans daværende kone var til stede.

LETER: Etter at ekskona til siktede har forklart for politiet hvor eksmannen hennes dumpet liket av Ann-Helen Karlsen, har politiet søkt etter liket i flere dager denne uka. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
LETER: Etter at ekskona til siktede har forklart for politiet hvor eksmannen hennes dumpet liket av Ann-Helen Karlsen, har politiet søkt etter liket i flere dager denne uka. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Hun skal - i en politiforklaring for noen uker siden - forklart at hun var vitne til at eksmannen drepte Ann-Helen med hammer natt til søndag 6. mars, og deretter dumpet liket av henne i sjøen på Tananger. I tidligere forklaringer skal både ekskona og mannen som nå er drapssiktet ha sagt at Karlsen bare forlot festen, og at ingen siden så noe mer til henne.

Politi og brannvesen har søkt etter liket i flere dager, men søkene har hittil vært resultatløse.

Den drapssiktede 37-åringen ble pågrepet i Haugesund fengsel mandag denne uka, hvor han satt i varetekt for et annet forhold.

Voldsdømt

Ekskona holdes nå i skjul. Hun skal etter det Dagbladet kjenner til være livredd for hevn. I januar 2006 ble mannen dømt for tre tilfeller av grov vold mot henne. I tillegg ble mannen i 1996 dømt for å ha slått og sparket sin daværende svigerfar i hjel.Politiinspektør Ernst K. Rossebø vil ikke snakke om noe vitnebeskyttelsesprogram.

-Dette er det dere i mediene som snakker om. Jeg kan ikke kommentere dette, sier han.

Heller ikke kvinnens advokat vil si mye.

-Min klient ønsker ikke at jeg skal uttale meg. Hun ønsker ro, sier advokat Ørjan Eskeland til Dagbladet.

Ekskona lever i frykt på hemmelig sted

Nekter skyld

I et intervju med Dagbladet bare ni måneder etter at trebarnsmoren forsvant - sa 37-åringen som nå er siktet:

-Dere må tro meg. Jeg har ikke drept «Lena». Jeg har ingenting med hennes forsvinning å gjøre. Jeg har stor sympati for familiens situasjon, og håper de får et svar på dette fort.

I onsdagens Dagbladet uttalte «Lena» Karlsens søster, Torhill Karlsen, at de har sine tanker om hvem drapsmannen kan være.

-Men det å få en grav å gå til, og få legge alt dette bak oss, er det viktigste for oss nå, la hun til.

SAVNET: Ann-Helen Karlsen.