- Ekskona tilstår å ha tent på bryllupstelt i Kuwait

43 personer mistet livet.

43 DØDE:  43 kvinner og barn mistet livet da det begynte å brenne i et telt under et bryllup i Kuwait. Her begraves noen av ofrene på kirkegården Sulabikhat i Kuwait-by. Foto: EPA/RAED QUTENA/Scanpix
43 DØDE: 43 kvinner og barn mistet livet da det begynte å brenne i et telt under et bryllup i Kuwait. Her begraves noen av ofrene på kirkegården Sulabikhat i Kuwait-by. Foto: EPA/RAED QUTENA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ekskona til brudgommen innrømmer å ha tent på teltet i bryllypstragedien i Kuwait.

43 personer, alle kvinner og barn, mistet livet da det begynte å brenne i et partytelt under et bryllup lørdag kveld.

Ifølge den lokale avisen Al-Qabas har en 23 år gammel kvinne som er brudgommens ekskone, fortalt politiet at hun dynket teltduken i bensin og tente på. Bakgrunnen skal ha vært at hun var blitt dårlig behandlet av mannen før skilsmissen, skriver AFP.

Ikke navgitte kilder sier til avisen at kvinnens hushjelp fortalte politiet at hun så den forsmådde kvinnen helle bensin rundt kvinneteltet.

Overtent på tre minutter
Store brannstyrker som kom til stedet etter få minutter hadde ingen sjanse til å avverge den største sivile ulykken i Kuwait i moderne tid.

- Det tok bare tre minutter fra flammene tok tak til hele teltet var overtent, forteller brannsjefen i bydelen utenfor Kuwait City, Jassem al-Mansouri, til AP.

Øyenvitner i Ayon-området i bydelen al-Jahra vesty for Kuwait City forteller om kaos fra det øyeblikket brannen oppsto under bryllupet i
Mange ble trampet ned i panikken som oppsto da alle forsøkte å komme seg ut av det overtente teltet.

Ille tilredt
Brannsjefen opplyste at de fleste av dødsofrene var så ille tilredt at de var helt ugjenkjennelige. Rettsmedisinere fortsatte mandag arbeidet med å identifisere de døde.

I tillegg til de 43 som mistet livet ble 90 andre skadd. Tilstanden er fortsatt kritisk for fire av dem, ifølge AFP.

Bryllup i Kuwait feires tradisjonelt med separate fester for menn og kvinner, der barna deltar på kvinnenes fest. Katastrofebrannen lørdag kveld skjedde i stammeområdet al-Jara vest for hovedstaden Kuwait by.