- Ekskona tilstår å ha tent på bryllupstelt i Kuwait

43 personer mistet livet.

43 DØDE:  43 kvinner og barn mistet livet da det begynte å brenne i et telt under et bryllup i Kuwait. Her begraves noen av ofrene på kirkegården Sulabikhat i Kuwait-by. Foto: EPA/RAED QUTENA/Scanpix
43 DØDE: 43 kvinner og barn mistet livet da det begynte å brenne i et telt under et bryllup i Kuwait. Her begraves noen av ofrene på kirkegården Sulabikhat i Kuwait-by. Foto: EPA/RAED QUTENA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ekskona til brudgommen innrømmer å ha tent på teltet i bryllypstragedien i Kuwait.

43 personer, alle kvinner og barn, mistet livet da det begynte å brenne i et partytelt under et bryllup lørdag kveld.

Ifølge den lokale avisen Al-Qabas har en 23 år gammel kvinne som er brudgommens ekskone, fortalt politiet at hun dynket teltduken i bensin og tente på. Bakgrunnen skal ha vært at hun var blitt dårlig behandlet av mannen før skilsmissen, skriver AFP.

Ikke navgitte kilder sier til avisen at kvinnens hushjelp fortalte politiet at hun så den forsmådde kvinnen helle bensin rundt kvinneteltet.

Overtent på tre minutter Store brannstyrker som kom til stedet etter få minutter hadde ingen sjanse til å avverge den største sivile ulykken i Kuwait i moderne tid.

- Det tok bare tre minutter fra flammene tok tak til hele teltet var overtent, forteller brannsjefen i bydelen utenfor Kuwait City, Jassem al-Mansouri, til AP.

Øyenvitner i Ayon-området i bydelen al-Jahra vesty for Kuwait City forteller om kaos fra det øyeblikket brannen oppsto under bryllupet i Mange ble trampet ned i panikken som oppsto da alle forsøkte å komme seg ut av det overtente teltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer