Ekskone tømte kontoen

Ti år etter skilsmissen. Banken la om til «nye rutiner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ikke navngitt mann, som ble skilt fra sin kone i 1996, fikk bankkontoen tømt da DnB Nor la om til nye rutiner.

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Ekskona fikk disposisjonsrett til kontoen i 1992, og i februar i år tømte hun den for 45 000 kroner, da bankens omlegging av innloggingssystemet førte til at mange tusen kunder fikk gamle disposisjonsretter til kontoer opp i sin nettbank.

Vil ikke erstatte

Da saken først ble kjent i februar, lovet DnB NOR å dekke det overførte beløpet. Dagen etter ombestemte de seg, og mente at siden mannen ikke hadde fjernet disposisjonsretten fra 1992, var det ingen grunn til å erstatte tapet. Før omleggingen hadde imidlertid kvinnen ikke kunnet disponere denne kontoen gjennom sin egen nettbank.

- Min klient mener han burde blitt varslet spesifikt før banken gjorde bankkontoen tilgjengelig for kvinnen, sier mannens advokat, Christian Christiansen jr. til DN.

Han vil nå ta ut forliksklage på vegne av sin klient.

Rot og misfornøyde kunder

Ekskone tømte kontoen

DN har i flere artikler skrevet om omleggingen til ny nettbank i DnB Nor.

En rekke kunder av DnB Nor har overraskende fått blottlagt sine kontoer i andres nettbanker. Forklaringen er at kunder av gamle Gjensidige Nor - i tillegg til sine egne kontoer - har fått nettbanktilgang til alle DnB Nor-kontoer de en eller annen gang har fått disposisjonsrett til.

Det var dette som skjedde i ekskonas tilfelle.

- Eieren av kontoen kan være totalt uvitende om andres innsyn og mulighet til å manipulere kontoen, bekrefter informasjonssjef Eivind Grønstad i DnB Nor overfor DN.

Midlertidig disposisjonsrett var langt mer vanlig før nettbank slo gjennom, og mange kan ha glemt å stoppe fullmaktene.

- Det har vært tilfeller der folk har oppdaget at en tidligere ektefelle har hatt tilgang til kontoen. Da har man glemt å slette fullmakter, sier Grønnstad.

FIKK KONTOEN TØMT: Mannens konto ble tappet for 45 000 kroner ti år etter skilsmissen. Banken vil ikke erstatte beløpet.