Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksmann drapssiktet etter funn i Notodden: - På stedet var det også et barn på cirka 1,5 år

Den avdøde marokkanske småbarnsmora (38) hadde tidligere anmeldt drapssiktet mann for vold.

DRAPSSAK: Kvinnen ble funnet død i denne leiligheten på Notodden. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
DRAPSSAK: Kvinnen ble funnet død i denne leiligheten på Notodden. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN (Dagbladet): I 14-tida mandag ble en 38 år gammel småbarnsmor funnet død i sin egen bolig i Notodden i Telemark.

Politiet behandlet først saken som et mistenkelig dødsfall, men i dag ble det kjent at kvinnens eksmann er pågrepet og siktet for forsettelig drap på kvinnen. Mannen ble pågrepet i Harstad i går ettermiddag, og har ikke erkjent straffskyld. Den 53 år gamle eksmannen er opprinnelig fra Syria, men har bodd flere år i Norge.

Kvinnen er marokkansk statsborger.

Politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter og etterforskningsleder Bjørn Flåta orienterte om drapssaken på Notodden lensmannskontor i dag.

Barn på 1,5 år

- Kvinnen ble funnet innendørs på adressen der hun bor. Hun ble funnet av personer som kom på adressa. På stedet var det også et barn på cirka 1,5 år, som er kvinnens datter. Barnet er fysisk uskadd og tas hånd om av barnevernet. Hun har det etter omstendighetene bra, sier Sæter.

Ifølge politiet var personene som fant kvinnen opprinnelig på stedet for å se på en leilighet.

PRESSEKONFERANSE: Etterforskingsleder Bjørn Flåta og politiadvokat Bjø¸rn Bunkholt Sæter orienterte om det mulige drapet på Notodden. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PRESSEKONFERANSE: Etterforskingsleder Bjørn Flåta og politiadvokat Bjø¸rn Bunkholt Sæter orienterte om det mulige drapet på Notodden. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Funn ved obduksjonen tyder på at avdøde er blitt drept, sier han, men vil av etterforskningsmessige hensyn ikke oppgi dødsårsak.

Den siktede mannen er barnets far. Politiet sier de ikke vet hvor lenge den 1,5 år gamle dattera eventuelt var alene hjemme.

Mannen vil bli fraktet fra Harstad til Telemark, der han seinere i uka vil bli framstilt for varetektsfengsling.

Mannens forsvarer har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Trusler og voldsanmeldelse

Kvinnen skal ha levd med trusler i lang tid. Dagbladet er kjent med at kommunen har visst om truslene. Det gjorde også politiet.

- Hun anmeldte ham for vold i mars 2016 i Troms politidistrikt. Den saken ble henlagt på bevisets stilling, opplyser Sæter, som sier familien tidligere var bosatt i Troms.

I juni 2017 meldte hun også en hendelse til Politiet i Telemark da mannen skal ha hatt samvær med den lille dattera. Ifølge kvinnen skjedde det på det tidspunktet en krenkelse, der mannen skal ha filmet kvinnen på gata uten samtykke.

- Avdøde har gitt uttrykk for at hun var redd for sin tidligere ektemann i forbindelse med familievoldssaken, sier Sæter.

I mars 2018 var det også en barnefordelingssak mellom disse to som ble behandlet i Troms. Der ble kvinnen tilkjent foreldreansvar aleine, mens mannen ble tilkjent noe samvær med barnet.

- Hun var redd

Dagbladet har snakket med en person som kjente kvinnen.

- Hun var et fantastisk menneske og en veldig god mor. Men hun var alene og hadde ikke noe særlig mennesker rundt seg. Hun var også redd, sier personen.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal kvinnen ha blitt observert i nærområdet ved boligen søndag. Mandag i 14-tida ble hun funnet død i sin egen bolig. Det skal ha vært tilfeldig at kvinnen ble funnet på dette tidspunktet, og det lille barnet skal ha vært til stede i leiligheten.

Politiet ønsker ikke å bekrefte når den siste observasjonen av kvinnen var, men ber om tips fra folk om de kan ha sett kvinnen eller den pågrepne mannen.

- Vi er ute etter alle tips som kan bidra til etterforskningen, sier Sæter til Dagbladet.

- Har dere observasjoner på ham i distriktet eller fylket, eller har dere klart å spore ham elektronisk til området?

- Vi undersøker elektroniske spor nå, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva de sier foreløpig, sier han.

I Notodden siden 2016

Rådmann Svein Aannestad sier til Dagbladet at kvinnen var elev ved kommunens voksenopplæring.

- Vi ivaretar nå hennes medelever på voksenopplæringa. Et slikt uventet dødsfall har skapt reaksjoner, sier rådmannen.

Kvinnen har bodd i Notodden siden seint i 2016.

- Barnet til kvinnen er tatt hånd om av barnevernet og er nå i trygge hender, sier Aannestad til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling