Eksmannen er tatt

Mannen som er siktet for å ha stått bak eksplosjonen i Drammen i morges, fikk besøksforbud i 1999. Men tingretten opphevet forbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann tatt for drapsforsøk

Fjernkontroll utløste eksplosjon

Politiet jaktet tidligere i dag på eksmannen til kvinnen som ble utsatt for en bileksplosjon, og pågrep ham i ettermiddag på Drammen togstasjon. Politiet har sparsomt med vitneobservasjoner i forkant av eksplosjonen.

- Vi kan ikke gå inn og kommentere detaljer i saken av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Monica Hanø.

Politiet mistenker eksmannen for å stå bak eksplosjonen. De vil ikke kommentere hvilke saker den siktede mannen har vært involvert i tidligere, men Hanø bekrefter at mannen har vært i politiets søkelys tidligere.

Fikk besøksforbud

Hanø sier at kvinnen begjærte et besøksforbud mot den nå siktede mannen i oktober 1999. Bakgrunnen for denne begjæringen skal ha vært trusler mot kvinnen fra tiltalte.

Men forhørsretten opphevet dette besøksforbudet.

Politiet påkjærte deretter kjennelsen til lagmannsretten, men Borgarting lagmannsrett stadfestet kjennelsen fra forhørsretetn, og dermed ble mannen ikke ilagt besøksforbud.

Politiet kan ikke si noe om det var en bombe som eksploderte. De vet ikke om eksplosjonen skjedde inne i bilen eller ved siden av den.

Politiet vet heller ikke nøyaktig når bilen eksploderte: Enten skjedde det rett før kvinnen gikk inn i bilen, eller rett etter at hun satte seg inn i den.

Har felles barn

Den siktede har et felles barn sammen med kvinnen på 7 år, og kvinnen har et 16 år gammelt barn fra et tidligere forhold.

Politiet har foreløpig siktet mannen for forsøk på forsettelig drap, men de har ikke rukket å avhøre ham ennå. Det kan skje i løpet av kvelden, sier Hanø.

Den siktede eksmannen skal være 40 år og er fra Drammen. Kvinnen er 35 år gammel.

I følge politiet skal det bare være kvinnen som ble skadd i eksplosjonen.

En nabo reddet kvinnen fra flammene etter at bilen hennes eksploderte.Kvinnen fikk andregrads forbrenning og brannskader over 25 prosent av kroppen. Det skal ikke være fare for livet, opplyser Buskerud Sentralsykehus til Dagbladet.no.

Eksplosjonen var svært kraftig, og flammene fra bilen skal ha stukket 10-15 meter opp i været. Alle dørene på bilen er blåst ut, bortsett fra førerdøra, og taket på bilen er sprengt vekk. Tre andre biler ved siden av er også ødelagt. Hele nabolaget hørte smellet, og det ligger forvridde metalldeler flere hundre meter unna stedet der bilen stod parkert.

Drammen legevakt har nå opprettet et tilbud til folk i området som har behov for å snakke om det som har skjedd. Politiet i Drammen holdt pressekonferanse klokken 17 i dag.

KVINNENS TIDLIGERE EKTEMANN er arrestert i saken. Politiet var ved boligen hans i ettermiddag.
VILLE DREPE: Bomben som gikk av, skadet bilene rundt og gjorde kvinnens bil til et utbrent vrak. Hun var nær ved å bli drept.
UNDERSØKER OMRÅDET:</B> Politiet har i hele dag vært på åstedet.