Eksmannen pågrepet

Politiet har pågrepet eksmannen (39) for drapet på en kvinne i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 39-åringen er siktet for forsettlig drap på sin ekskone i Bergen.

Mannen ble seinere på dagen etterlyst av politiet, og pågrepet i Sogn og Fjordane uten dramatikk.

- Den etterlyste ble pågrepet i Aurland, kunne informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt bekrefte overfor Dagbladet.no.

Kvinnens 39-årige eksmann ble observert kjørende i sin blå Saab av lokalt politi i Voss litt etter klokka 14, og pågrepet i Aurland klokka 15.39.

- Han var torsdag ettermiddag på vei til Bergen, opplyste politiet på en pressekonferanse.

Ifølge NTB fikk politiet raskt mistanke til eksmannen, fordi en bil mannen disponerte ble sett forlate parkeringshuset der kvinnen ble drept.

Mannen sitter foreløpig fengslet hos politiet i Aurland, men vil mest sannsynlig overflyttes til Bergen i løpet av kvelden, og avhøres der.

Siktet

39-åringen er nå siktet for drapet på eks-kona i dag tidlig. Kvinnen ble drept kort tid før hun og eksmannen skulle møte i en barnefordelingssak i Bergen tingrett. Saken handlet om dekning av utgifter i forbindelse med samvær med barna, og var ifølge NTB anlagt av eksmannen.

Politiet bekreftet tidligere i dag overfor Dagbladet.no at kvinnens barn var sporet opp og nå i trygge hender.

- Alle familære ting er tatt hånd om, sa informasjonsleder Hillestad tidligere i dag.

Samværskonflikt

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal paret ha vært i konflikt om samværsretten til to barn. Barnefordelingssaken skulle startet i Bergen tingrett klokka ni i dag morges. Konflikten mellom kvinnen og hennes tidligere mann skal ha vært innom rettsystemet flere runder tidligere.

- Paret er etnisk norske, i begynnelsen av 40-årene og bosatt i Bergen kommune. De har to barn. Striden mellom de to har pågått i mange år, og flere rettsavgjørelser har blitt brakt helt til Høyesterett. Samværsretten ble avgjort i 1998, og barna bor hos moren, opplyser sorenskriver Erik Elstad til NTB.

Den drepte kvinnens advokat, Helge Hansen, og tingrettsdommer Ronny Bølgen, som skulle dømme i saken, ble av sikkerhetsmessige grunner avskjermet og satt under politibeskyttelse etter at drapet ble kjent, opplyser NTB.

Den drepte kvinnens eksmann hadde ingen advokat, men skulle på egen hånd føre sin egen sak i retten.

Saken som skulle behandles torsdag handlet om dekning av utgifter i forbindelse med samvær med barna. Denne rettssaken var anlagt av eks-mannen. Saken var beregnet å ta et par timer torsdag. Ingen vitner var innkalt.

Hørte skudd

Politiet rykket i dag tidlig ut til parkeringshuset i Markeveien 7 i Bergen sentrum.

- Det ble hørt tre skudd på stedet, sa operasjonsleder Ragnar Lyssand til Dagbladet.no. Politiet fikk melding om skuddene klokka 09.01 i dag tidlig.

Kvinnen ble truffet av ett eller flere av skuddene, og politiet satte inn store styrker i jakten på gjerningsmannen.

- Politiet har skuddsikre vester og maskingevær. Det står noen utenfor og passer på at ingen kommer inn, og så har noen politifolk gått inn i huset, sa et øyenvitne til Dagbladet.no klokka 09.40 i dag tidlig. Politiet pågrep seinere en person som ble lagt i bakken utenfor parkeringshuset. Denne personen skal ha status som vitne.

Politiet viste tidlig interesse for en svart, skitten Saab som kjørte ut av parkeringshuset like etter at skuddene ble avfyrt.

Det var fullt oppstyr utenfor parkeringshuset, og politiet satt opp sperringer slik at ingen kom inn eller ut. En ambulanse ankom ,og kjørte siden fra stedet.

Parkeringshuset ligger i et av de mest trafikkerte områdene i Bergen sentrum, vegg-i-vegg med blant annet tinghuset og likningskontoret i Bergen.

Ansatte fant kvinnen

Det var de ansatte ved parkeringshuset som varslet politiet etter at de hørte skuddene i dag tidlig.

- Vi hadde fire personer på jobb da det skjedde, og fant grunn til å undersøke det, vi varslet politiet, sa Pål Gleditsch i Europark til Dagbladet.no.

En av de ansatte skal ha funnet den drepte kvinnen. Ingen av de fire ble skadd og de sitter nå i avhør. Det er plass til 500 biler i parkeringshuset over sju etasjer, og det var antakelig ganske fullt rundt 0900 i dag. Har du bilder eller vet du noe? Send oss et tips.

PÅGREPET: Den etterlyste 39-åringen ble pågrepet i Aurland torsdag ettermiddag.
ÅSTED:</B> Det var her kvinnen ble skutt og drept.