Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksminister tiltalt for drap

Ljube Boskovski, tidligere innenriksminister i Makedonia, står tiltalt for å ha prøvd å få drapene på sju innvandrere til å virke som et oppgjør med en terroristgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder kroatisk radio i dag.

Ljube Boskovski flyktet til Kroatia i fjor, men ble pågrepet etter en makedonsk arrestordre for seks måneder siden. Ettersom han er kroatisk statsborger kan han imidlertid ikke bli utlevert til et annet land, og han vil bli stilt for retten i Kroatia.

Seks pakistanere og en inder ble drept av makedonsk politi i et bakholdsangrep i 2002 før de skal ha blitt utstyrt med våpen og ammunisjon slik at de så ut som terrorister på vei vestover. Boskovski skal ha ønsket å få drapene til å se ut som et oppgjør mellom politiet og en terroristgruppe for å vise USA at de sto på deres side i kampen mot terror.

Boskovski har flere ganger benektet anklagene overfor kroatiske medier, og hevder han har lydopptak som beviser at islamistiske terrorister planla et angrep på den amerikanske ambassaden i den makedonske hovedstaden Skopje. (©NTB)