Eksorsisten forrettet i begravelsen

Nonnen Marcica Irina Cornici (23) døde under djevleutdrivelsen i Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 23 år gamle nonnen døde under djevleutdrivelse - og munken som er mistenkt for drapet forrettet i begravelsen.


Marcica Irina Cornici i det rumensk-ortodokse Hellige Treenighet-klosteret i nordøstre Romania døde onsdag kveld etter å ha blitt kneblet med et håndkle, bundet med jernlenker til et kors og etterlatt i et kaldt rom i tre dager uten mat.

Munken Daniel Petru Corogeanu (29) og fire nonner ble anklaget for frihetsberøvelse med døden til følge i går, etter at munken innrømmet overfor politiet at de lenket Cornici fast fordi hun var voldelig. Ifølge Sydney Morning Herald skulle de «drive djevelen ut av henne» i et eksorsisme-rituale.

På spørsmål om ikke kvinnen var mentalt syk og trengte medisinsk hjelp snarere enn eksorsisme, skal presten ha svart:

- Man kan ikke drive djevelen ut av et menneske ved hjelp av piller.

Den først obduksjonsrapporten viser at nonnen døde som følge av dehydrering, utmattelse og mangel på oksygen, ifølge nyhetsbyrået Rompres. Kvinnen skal også ha hatt merker etter mishandling på armer, bryst og bein.

Corogeanu skal være suspendert som munk, men har nektet å godta dette. I går gjennomførte han derfor kvinnens begravelse. Han forrettet selv.

Nå skal kvinnen obduseres på nytt, og i dag gravlegges hun i hjembyen. Om de fem blir funnet skyldige, kan de få opp til 25 års fengsel. I påvente av den andre obudksjonsrapporten, er de siktede foreløpig ikke varetektsfengslet.

<strong><b>LENKET TIL KORSET:</strong></b> Den rumenske nonnen Marcica Irina Cornici døde under «eksorsisme» i Romania onsdag kveld. Foto: AFP/ Scanpix
LENKET TIL KORSET: Den rumenske nonnen Marcica Irina Cornici døde under «eksorsisme» i Romania onsdag kveld. Foto: AFP/ Scanpix Vis mer

Den rumensk-ortodokse kirken sier de tar avstand fra mishandlingen og beklager hendelsen.

EKSORSISTEN: Daniel Petru Corogeanu forrettet selv i begravelsen til den døde nonnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer