Ekspert: Dette var Bidens feilgrep

Torsdag holdt Joe Biden sin første pressekonferanse som president. USA-ekspert tror han kommer til å beklage én uttalelse.

LER: Joe Biden holdt sin første offisielle pressekonferanse som president i USA. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Overordnet så dette ganske bra ut. Han er «veldig Biden» slik vi kjenner ham, og det kommer til å komme mer av dette. Han har temperament, og han blir defensiv når han blir pressa. Det så vi glimt av i dag, sier USA-ekspert og Civita-rådgiver Eirik Løkke til Dagbladet.

Joe Biden holdt torsdag ettermiddag norsk tid sin første pressekonferanse som USAs president. En svært ambisiøs vaksineplan var blant temaene på agendaen.

Men seere og reporterne fikk også se Bidens temperament. Det var flere raskt ute til påpeke, deriblant CNNs korrespondent i Det hvite hus, Kevin Liptak.

Løkke er enig, og mener dette er typisk for Biden - spesielt når han får tøffe spørsmål.

- «Is this a serious question?» spør han for eksempel når han ikke liker et spørsmål. Det er noe Biden har gjort veldig ofte. Det er noen som sier at jo eldre du blir, jo sterkere kommer personligheten din fram. Det vi ser nå er Biden i «rein utgave».

- Ekstremt imponerende

Alderen holder imidlertid ikke 78-åringen tilbake, mener Løkke. Han synes Biden stort sett håndterte spørsmålene fra pressen godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer