Kan bli utfordrende:  Det svenske skatteforslaget kan bli et viktig spørsmål også for Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kan bli utfordrende: Det svenske skatteforslaget kan bli et viktig spørsmål også for Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ekspert: Forslaget om skattekutt er tiltrekkende

- Dette er et forslag som kan få vidtrekkende konsekvenser også for Norge, sier skatteekspert Steinar Hareide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I går omtalte Finansavisen det svenske forslaget om å senke selskapsskatten fra 22 til 16,5 prosent.

I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at skatteekspert Steinar Hareide, partner i PwC og leder av Advokatfirmaet PwC, mener det svenske skatteforslaget er dristig, men heller til at Norge bør følge etter.

- Dette er et forslag som kan få vidtrekkende konsekvenser også for Norge, sier Steinar Hareide.

- Bør Scheel-utvalget følge etter i samme lei som i Sverige?

- Hva man tror om de langsiktige trendene blir avgjørende. Hvis man tror at mange andre land vil bevege seg i samme retning, så bør også Norge være med. Hvis man tror Sverige blir stående relativt alene, blir det vanskeligere, sier Hareide til Finansavisen.

- Personlig synes jeg det er noe tiltrekkende med det svenske forslaget, men dette er selvsagt ikke noe som kan innføres over natten, sier han, og understreker at dette er en spontan reaksjon uten en fullstendig gjennomgang av konsekvensene.

Flere nyheter Skattesjokk: Foreslår skattesats på 16,5 prosent
Vil du betale 7-8.000 kroner for et OL i Oslo?
EU vil granske lavskatteregimer