Ambulanseflybråket

Ekspert har gjennomgått prosessen: - Konkurransen var rigget slik at Babcock skulle vinne

SV tar varsler at de tar saken til kontrollkomiteen, mens Rødt mener dette gir grunnlag for å annullere kontrakten med Babcock.

BRÅK OG ATTER BRÅK: Siden det ble kjent at Babcock hadde bindinger inn til Marianne Telle i Helse-Nord, har det vært voldsomt bråk rundt anbudsprosessen i luftambulansen. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet
BRÅK OG ATTER BRÅK: Siden det ble kjent at Babcock hadde bindinger inn til Marianne Telle i Helse-Nord, har det vært voldsomt bråk rundt anbudsprosessen i luftambulansen. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Robert Myhre, jurist og ekspert på offentlige anskaffelser, kommer med en analyse som slår ned som ei bombe i det pågående spillet om anbudet i luftambulansen.

Myhre har gjennomgått all offentlig informasjon om anbudet og mener hele prosessen ser ut til å være skreddersydd for at Babcock skulle vinne. Anbudet var verdt 2,6 milliarder av skattebetalernes kroner.

- Konkurransen var, slik jeg ser det, nærmest «rigget» for at Babcock skulle vinne, sier Myhre til Dagbladet.

Han har tidligere jobbet med offentlige anskaffelser i Nærings- og handelsdepartementet og er i dag advokat og partner i DLA Piper. Han var den første innen juridisk ekspertise som krevde offentliggjøring av de omstridte dokumentene Bent Høie til slutt valgte å publisere.

Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten, avviser Myhres vurdering av lovverket. Hans kommentar til saken er å lese i sin helhet nederst.

- Enkelt å underby

Myhre reagerer spesielt på at Lufttransport, selskapet som tapte anbudet, måtte gi fra seg informasjon om lønns- og arbeidsvilkår for sine ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer