Ekspert-hjelp til voldtektsgjengen

Barnevernet i Drammen har kontaktet flere eksperter for å få hjelp til å behandle skoleguttene som står bak ett tilfelle av voldtekt og flere tilfeller av seksuell trakassering av en rekke kvinner i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil starte et behandlingsprogram til disse guttene så fort vi har kartlagt bakgrunn og behov. Denne saken har topprioritet fra vår side, sier barnevernsleder i Drammen kommune, Are Antonsen.

Trenger hjelp

Han har blant annet tatt kontakt med Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo for å få hjelp til behandlingen.

- Saken er så uvanlig at vi trenger hjelp for å løse den riktig. Vi vil onsdag ha et koordineringsmøte på høyt nivå, der de ulike involverte etatene samordner ressursene for å løse denne spesielle saken, sier Antonsen.

Drammen politikammer regner i går saken som ferdig etterforsket, og har oversendt de sentrale papirene til barnevernet.

Alle har tilstått

- Jeg tror ikke det er grunn til flere avhør av disse guttene. Alle har tilstått det de har gjort, men vi vil fortsette med å foreta avhør av de fornærmede i denne saken. Fra vår side er det nå barnevernet som overtar denne saken, sier politiførstebetjent Lars Sæther. Dagbladet skrev i går at tre av barna går på Galterud skole. Ifølge rektor Dag Knutsen-Øy stemmer ikke dette.

Leder for Institutt for klinisk sexologi og terapi, Thore Langfeldt, vil gjerne bistå i denne saken.
- Vi har et skreddersydd psykoterapitilbud til personer i 13- 15-årsalderen, som jeg tror vil hjelpe. Erfaringsmessig er det ungdom som vokser opp i hjem der seksualitet er fremmedgjort og strengt tabubelagt som får problemer i oppveksten, sier Langfeldt.

Han er ikke overrasket av denne saken.

- Jeg kjenner flere tilfeller der voldtektsforbryterne er så unge. En del av dem har blitt behandlet på vårt institutt, sier Thore Langfeldt.