Ekspert i strupen på de hemmelige dokumentene: - Et bestillingsverk

Juridisk ekspertise sier Luftambulansetjenesten har vridd på virkeligheten så den passer helsetoppenes egen historiefortelling.

SKANDALE: Dette ambulanseflyet har nettopp landet etter å ha utført oppdrag. Til høsten kan tjenesten ligge brakk og Nord-Norge mangle ambulansefly. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet
SKANDALE: Dette ambulanseflyet har nettopp landet etter å ha utført oppdrag. Til høsten kan tjenesten ligge brakk og Nord-Norge mangle ambulansefly. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag besluttet å offentliggjøre dokumentene som opposisjonen har etterspurt i luftambulansesaken.

Offentliggjøringen kommer kort tid etter Dagbladet skrev at både opposisjonen på Stortinget og juridisk ekspertise krevde innsyn i dokumentene.

Robert Myhre, ekspert på offentlige anskaffelser, reagerer voldsomt på innholdet i dokumentene.

- Inntrykket man har fått den siste tida er at vurderingen ble innhentet i anledning konkurransen, men her ser vi altså for første gang at den ble gjort etter media rettet oppmerksomhet mot saken, sier Myhre, som er advokat og partner i DLA Piper.

- Et bestillingsverk

De offentliggjorte dokumentene inkluderer to juridiske vurderinger av virksomhetsoverdragelse i anbudet på luftambulansen. Den siste av dem er datert 14. mai 2018, altså mens debatten rundt anbudsprosessen raste for fullt.

- Dette er et bestillingsverk som er hentet inn i etterkant, og dermed naturligvis ikke noe som kan ha vært vektlagt under anbudet, sier han.

Myhre mener dette står i sterk kontrast til bildet Luftambulansetjenesten har gitt i media den siste tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer