Ekspert om «Baby Doe» (4) som lå død i søppelsekk: - Hun gikk, pustet og snakket i sitt nærmiljø rett før hun ble funnet

Mysteriet rundt den døde fireåringen i Boston vokser.

FREMDELES UIDENTIFISERT: Massachusetts-politiet jakter fremdeles på identiteten til fire år gamle «Baby Doe» som ble funnet død i en søppelsekk 25. juni i Boston, USA. Foto: Skjermdump fra Facebook
FREMDELES UIDENTIFISERT: Massachusetts-politiet jakter fremdeles på identiteten til fire år gamle «Baby Doe» som ble funnet død i en søppelsekk 25. juni i Boston, USA. Foto: Skjermdump fra FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På åttende uka river etterforskere i Massachusetts seg i håret over at de enda ikke har funnet identiteten på «jenta deres» - ei fire år gammel jente som ble funnet død i en plastsekk av en kvinne som gikk tur med hunden sin ved havna i Boston.

Politiet har fått laget en rekonstruksjon - et 3D-bilde av hvordan jenta, som har fått kallenavnet «Baby Doe», trolig så ut i virkeligheten.

Det er nesten ikke til å begripe at politiet ennå ikke har fått vite navnet hennes, all den tid bildet av henne er sett av rundt 60 millioner mennesker på Massachusetts-politiets Facebook-side, skriver New York Times.

Forrige lørdag skrev Dagbladet at pollen funnet på klærne til den døde jenta avslører at hun hørte hjemme i Boston-traktene.

- Unikt - Det faktum at hun ennå er uidentifisert er unikt. Vi har ikke veldig mange slike saker i løpet av et år, sier rettsmedisiner Carol Schweitzer ved National Center for Missing and Exploited Children.

Liket av «Baby Doe» skal ikke ha ligget lenge i søppelsekken før hun ble funnet. Forråtnelsen hadde ikke kommet langt.

- Hun gikk, pustet og snakket i sitt nærmiljø rett før hun ble funnet, sier Schweitzer til New York Times.

Det skal ha vært fuktig i søppelsekken fireåringen lå i, men det er foreløpig uklart for politiet hva dette skyldes. Det kan bety at jenta ble dumpet i havet, men det kan like gjerne bety at hun ble lagt på stranda og så har tidevannet skyllet over henne.

Døsårsaken er foreløpig ikke fastslått. «Baby Doe» hadde ingen ytre skader, og giftprøvene av blodet hennes er rene.

«Kjente du meg?» Politiet mottar nå hundrevis av tips hver uke, både skriftlig, per telefon og gjennom sosiale medier. 95 plakater med bildet av jenta er plassert ulike plasser i Massachusetts.

Ifølge Washington Post har plakaten følgende tekst:

- Kjente du meg? Vær så snill....fortell politiet hva navnet mitt er!