Ekspert om det nye flyfunnet: - Ikke usannsynlig at det er MH370

Mener flydelen har vært flytende i ett og et halvt år.

FANT FLYDEL: Det som ser ut til å være en del av en flyvinge har blitt funnet utenfor øya Réunion, som ligger vest i Indiahavet. Det er fortsatt ikke funnet bevis for at den stammer fra Malaysia Airlines-flyet som sporløst forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Bejing i mars i fjor, men eksperter Dagbladet har snakket med, mener det kan stemme. Foto: NTB Scanpix
FANT FLYDEL: Det som ser ut til å være en del av en flyvinge har blitt funnet utenfor øya Réunion, som ligger vest i Indiahavet. Det er fortsatt ikke funnet bevis for at den stammer fra Malaysia Airlines-flyet som sporløst forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Bejing i mars i fjor, men eksperter Dagbladet har snakket med, mener det kan stemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden Malaysia Airlines MH370 forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars i fjor, har teoriene om hvor det er, og hvordan det forsvant, vært mange.

Etterforskerne som har jobbet med å finne ut hvor flyet er har likevel lite å gå på. Det har blitt gjort et skofunn, og det har også blitt funnet våtservietter med selskapets logo, men det har ikke gjort til at etterforskningen har ført fram.  Nå har det blitt gjort to nye funn som kan ha sammenheng til den mystiske flyforsvinningen.

Onsdag kom det fram at det hadde blitt gjort et vrakfunn på øya Réunion, som ligger vest i Indiahavet, som eksperter mener sannsynligvis stammer fra det savnede flyet.

I dag ble det kjent at restene av en koffert er funnet nær der vrakrestene ble funnet. Kofferten var lukket, og i svært dårlig stand. De to funnene settes i sammenheng med hverandre.

- Kan stoppe spekulasjonene Tor Nøstegård, havariinspektør og fungerende avdelingsleder for luftfartsavdelingen i Statens havarikommisjon for transport, tror ikke disse nye funnene vil ha mye å si for leteaksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.