Tyrkia

Ekspert om Erdogan: - Snakker til velgerne

Tyrkia har forskjellige meninger om Sverige og Finlands eventuelle Nato-medlemskap.

VIL IKKE SI JA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier mandag 16. mai at han ikke vil si ja til Nato-medlemskap for verken Sverige eller Finland. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB
VIL IKKE SI JA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier mandag 16. mai at han ikke vil si ja til Nato-medlemskap for verken Sverige eller Finland. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB Vis mer
Publisert

I forbindelse med Sverige og Finlands kunngjøring om at de vil søke om Nato-medlemskap, har Tyrkia de siste dagene kommet med ulike beskjeder.

Mandag sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at Nato-landet Tyrkia ikke vil godkjenne et svensk og finsk medlemskap i Nato. Det melder Reuters.

For at Sverige og Finland skal bli medlemmer av Nato, må alle de 30 medlemslandene godkjenne søknadene deres. Tyrkia må også si «ja».

Erdogan uttalte imidlertid fredag at Tyrkia er kritisk til svensk og finsk Nato-medlemskap. Uttalelsen kom samme dag som en svensk Nato-analyse konkluderte med at svensk medlemskap i Nato vil ha konfliktdempende effekt i hele Nord-Europa.

- Ønsker å forhandle

Men dagen etter sa den tyrkiske presidentens rådgiver at Tyrkia ikke prøver å blokkere Nato-medlemskap for Sverige og Finland. Det melder Reuters.

Erdogans talsperson og rådgiver, Ibrahim Kalin, sa lørdag at Tyrkia var «åpen for diskusjon» om svensk og finsk Nato-medlemskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer