Terror i Europa

Ekspert om Manchester-angriperens metode: - Ekstremt vanskelig å stoppe

Hans Brun mener langsiktig arbeid mot radikalisering og hatpropaganda er det viktigste for å forhindre terror.

RAMMET KONSERT: Minst 22 personer mistet livet på Manchester Arena i går. Politiet navnga tirsdag den mistenkte som 22 år gamle Salman Abedi. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix 
RAMMET KONSERT: Minst 22 personer mistet livet på Manchester Arena i går. Politiet navnga tirsdag den mistenkte som 22 år gamle Salman Abedi. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 22 personer er drept, mens 59 personer er sendt til sykehus i Manchester etter eksplosjonen som rammet Ariana Grande-konserten mandag kveld, angivelig utført av Salman Abedi (22).

Abedi, som skal ha kommet til Manchester med tog fra London i går, skal ha sprengt seg utenfor Manchester Arena etter konserten. Dette er et tidspunkt som er svært sårbart, ifølge terrorforsker Hans Brun.

- Både innslipp og utslipp er sårbare for terrorangrep. Vi har sett det tidligere, for eksempel i Irak, at terrorister angriper akkurat ved innslipp. Da er det mange mennesker på ett sted, og det er det som tiltrekker dem, sier Brun til Dagbladet.

Kritiske punkter

Terrorforskeren ved King's College i London understreker at det er svært vanskelig å gardere seg mot angrep i disse situasjonene.

Selv for godt trente politifolk og sikkerhetsvakter.

- Det vil alltid oppstå flaskehalser, enten det er utenfor arenaen, på gata eller på et busstopp. Om gjerningspersonen er tilstrekkelig motivert, er det ekstremt vanskelig å stoppe et slikt angrep, forteller Brun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer