Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekspert på bio-våpen arrestert

Denne kvinnen kan ha utstyrt Saddam med biologiske våpen. I går ble hun funnet av amerikanske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huda Salih Mahdi Ammash er en av Iraks absolutte eksperter på biologisk krigføring. Hun er nummer 53 i den amerikanske kortstokken med oversikt over irakere som skal arresteres.

Huda Salih Mahdi Ammash var den eneste kvinnen i kortstokken. Men amerikanerne jakter også på Dr. Rihab Taha, som i vestlige medier blir omtalt som

«Doktor Virus»

<.>

I går kveld ble Ammash oppdaget av amerikanske soldater og tatt i forvaring, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

Ammash er 49 år gammel og født i Bagdad. Faren hennes, Salih Magdi Ammash, var visepresident, forsvarsminister og en av lederne i Baath-partiet. Mye tyder på at Saddam Hussein selv sto bak da Salih Magdi Ammash ble henrettet i 1983.

Men drapet på faren har ikke ødelagt Ammash'lojalitet til Saddam. Ifølge AP fikk hun opplæring i biologisk krigføring av Nassir al-Hindawi, mannen som beskrives som opphavsmannen bak hele det biologiske krigføringsprogrammet i Irak.

I DEN INNERSTE KRETSEN:</B> Bildet viser Huda Salih Mahdi Ammash sammen med Saddams sønn Qusay Hussein.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling