Drapet på Kim Wall:

Ekspert undersøkte ubåten da den var hevet:
- Fant ikke spor av farlige gasser

Ubåt-ekspert tror ikke på Peter Madsens forklaring om at Kim Wall døde av kullosforgiftning i ubåten Nautilus.

DRAPSTILTALT: Den danske oppfinneren Peter Madsen (47) står tiltalt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall (30). Madsen hevder Wall døde av en kullosforgiftning om bord ubåten Nautilus. En en dansk ubåt-ekspert, som undersøkte ubåten etter at den var blitt hevet, mener at dette er lite sannsynlig. Foto: deadlinepress.dk
DRAPSTILTALT: Den danske oppfinneren Peter Madsen (47) står tiltalt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall (30). Madsen hevder Wall døde av en kullosforgiftning om bord ubåten Nautilus. En en dansk ubåt-ekspert, som undersøkte ubåten etter at den var blitt hevet, mener at dette er lite sannsynlig. Foto: deadlinepress.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter i København byrett i dag, og et av vitnene som forklarer seg er den erfarne ubåt-eksperten Ditte Dyreborg.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, skal Dyreborg ha utarbeidet en rapport, som sår tvil om Madsens forklaringer om hva som skjedde med Kim Wall i ubåten den 10. august i fjor.

Det er påtalemyndighetene som har innkalt henne som vitne i rettssaken.

Ifølge danske TV2 består rapporten Dyreborg har utarbeidet av 13 punkter, og i retten gjennomgår ubåt-eksperten hvert eneste punkt.

Involvert i etterforskningen

Madsen har sagt at den svenske journalisten Kim Wall døde som følge av en kullosforgiftning om bord, og han har gitt retten en rekke tekniske detaljer om hvordan han mener dette skjedde.

Påtalemyndigheten tror ikke på Madsens forklaring. De mener han begikk et overlagt drap på Wall, og at drapet også var seksuelt motivert.

Ditte Dyreborg, som regnes som en av Danmarks ledende tekniske eksperter innen undervannsbåter, ble involvert i etterforskningen av saken allerede den 11. august i fjor - da Peter Madsen ble reddet i land fra sin synkende ubåt. Det skriver danske BT, som direkterapporterer fra rettssalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer