Ekspert ut mot gammeldags rekruttering: - CV-en hører hjemme på museum

Kjent hodejeger etterlyser nytenkning i arbeidslivet.

- UTDATERT:  Trine Larsen, hodejeger, mener at cv-systemet er håpløst utdatert. Foto: AFP PHOTO / FLORIAN DAVID
- UTDATERT: Trine Larsen, hodejeger, mener at cv-systemet er håpløst utdatert. Foto: AFP PHOTO / FLORIAN DAVID Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste har opplevd det.

Ikke noe svar fra arbeidsgivere, på tross av adskillige søknader og en gjennomarbeidet cv.

Ifølge hodejeger Trine Larsen i Hammer Hanborg, så trenger det ikke å være deg det er noe galt med.

Mener cv-en er foreldet I et intervju med Dagens Næringsliv omtaler hun søndag cv-en som utdatert, og etterlyser nytenkning fra arbeidsgivere i jakten på nytt talent.

- Cv-en er i ferd med å dø ut, og hører hjemme på museum. I det nye arbeidslivet blir de personlige egenskapene viktigere og viktigere, sier rekrutteringseksperten til avisa.

Selv om Larsen ikke har tro på at cv-en kommer til å bli kastet på hylla med det første, så legger hun vekt på at den i dag er langt mindre viktig enn den var før.

Når en først må skrive en cv, så anbefaler hun å ta de nødvendige trekkene for å gjøre den så interessant som overhodet mulig.

- Få x-factoren til å skinne igjennom så raskt som mulig. Jeg vil lese noe som viser at du har god drivkraft og arbeidsmoral. Har du avansert i tidligere jobber, så må du få med det også, fortsetter Larsen i intervjuet.

- Unngå floskler
Her viser hun til en arbeidssøker hun selv rekrutterte til en stilling som digital rådgiver.

- Han hadde tatt seg jobb på Meny ved siden av studiet, og avanserte i alle jobbene sine. Det viste at han hadde arbeidsmoral, sier Larsen som også advarer mot å benytte seg av for generelle søknader og floskler.

Uttrykk som «brenne for» er fy, ifølge hodejegeren som mener at arbeidstakere føler at de må ta disse ordene i bruk fordi arbeidsgiverne selv bruker dem i stillingsannonser.

- Få skreddersyr søknadene sine. Det er en stor tabbe. Jeg blir litt matt av å lese om hvilke hobbyer du har og om du liker å bake på friteiden. Dette kan gjøre mer skade enn nytte, sier Trine Larsen og advarer mot å fokusere for mye på ting som toppkarakterer på skolen på cv-en.

Uenig med Larsen Tim Rosenkilde, daglig leder i Arbeidslivsressurs Norge, er uenig med Larsen i at Cv-systemet hører hjemme på museum.

- Bare tull og tøys. cv-er blir preget av utviklingen de også, og ser ikke ut som de gjorde for ti år siden, sier Rosenkilde til Dagens Næringsliv.

Han legger vekt på at cv-en må si noe om personen du er.

- Når Larsen sier at en cv skal være inngangsbilletten til et jobbintervju, så er ikke det noe nytt. Du må komme deg til intervjuet slik at du kan fokusere på alle de andre tingene der. Slik har det alltid vært, sier Tim Rosenkilde i intervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer