Ekspertanalytikerne slakter Tele-Tormods plan

Tormod Hermansens forsøk på å fusjonere Telenor (TN) med Tele Danmark (TD) blir slaktet av norske og danske analytikere. De stempler framstøtet som «ulogisk» og «hensiktsløst».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske topp-politikere gir derimot TN grønt lys for å fortsette raidet i Danmark.

- Jeg har vanskelig for å se hva selskapene vil oppnå med å gå sammen. En fusjon skal skape en rekke nye fordeler og en større plattform, men de oppnår ikke mye annet enn å henge sammen, sier alytiker Lars Larsen i Nordea Securities. Lars Godell i Forrester Research karakteriserer en fusjon mellom de to som et «defensivt og tidkrevende trekk». Lars Horslund i Dansk Securities sier: - Jeg skjønner ikke hvorfor TN skulle ønske å kjøpe TD. Det er ikke logisk.

«Ingen kommentar»

- Hva sier du til analytikernes slakt, Dag Melgaard i TN?

- Ingenting.

- Når skal dere ha nye møter med amerikanerne?

- Ingen kommentar.

- Har dere hatt kontakt med TD's ledelse?

- Nei, sier Melgaard, som ikke vil kommentere analytikernes påpekning av at et fusjonert TN-TD vil mangle fotfeste både i Sverige og Finland og ikke blir sterke, verken på det europeiske eller nordiske markedet. Eller at TN trolig må skille seg av med sitt danske datterselskap for ikke å bli for dominerende i Danmark.

Dansk gevinst

Da nyheten om at Telenor er i samtaler for å kjøpe 42 prosent av aksjene i TD for rundt 30 milliarder kroner ble kjent på onsdag, spratt TD-kursen opp med over sju prosent - mens TN-kursen falt som en stein. Også i går steg TDaksjen med over sju prosent, men da var Oslo Børs stengt...

Og i bakgrunnen lurer TNs «onde ånd», svenske Telia, som analytikerne mener er en bedre og mer sannsynlig partner for TD. Telia har også tidligere vært interessert i å overta den aktuelle aksjeposten på 42 prosent i TD, men fikk tommelen ned av de amerikanske eierne.

FÅR TOMMELEN NED:</B> Tormod Hermansen.