Vaksineoppslutning:

Ekspertene: Derfor ligger Norge bak

Danmark har nå åpnet for fullt, men Norge holder fortsatt tilbake med gjenåpningsplanene. Ekspertene mener at Danmark har hatt et fortrinn med vaksineringen.

ÅPENT: Danmark åpnet landet for fullt den 10. september. Ekspertene mener det er på grunn av vaksineoppslutningen i landet. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
ÅPENT: Danmark åpnet landet for fullt den 10. september. Ekspertene mener det er på grunn av vaksineoppslutningen i landet. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag for ei drøy uke siden kunne danskene omsider ta en pils på byen uten å vise coronapass.

10. september fjernet Danmark nemlig de siste restriksjonene i landet, og corona regnes ikke lenger som en samfunnskritisk sykdom.

Det betyr at regjeringen ikke kan innføre nye restriksjoner i samfunnet for å minske smittespredningen i landet.

- Vi har klart å bygge opp en beredskap i smitteutsatte områder av samfunnet. Det omfattende testregimet vårt, rask utrulling av vaksinen, smittesporing og vår modell for lokale nedstengninger når smitten har økt, er grunnen til at vi lykkes, sa helseministeren i Danmark, Magnus Heunicke, til NRK på gjenåpningsdagen.

Vaksinasjonsoppslutningen har vært betraktelig høy i Danmark, og nå er hele 86 prosent av befolkningen over 16 år fullvaksinert i landet, ifølge tall fra Statens Serum Institut.

- Epidemien er under kontroll, vi har rekordhøye vaksinasjonstall, sa Heunicke på en pressekonferanse i slutten av august.

I Sverige har man satt den offisiell datoen for gjenåpning til den 29. september, men i Norge har man imidlertid utsatt en videre gjenåpning opptil flere ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer