Ekspertene er uenige: Meget godt - og tamt

Sten R. Helland i Geelmuyden.Kiese gir toppkarakter for måten Bondevik personlig kom fra møtet med pressen. Tor Mikkel Wara nøyer seg med «bestått».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helland, som i mange år var Thorbjørn Jaglands rådgiver, mener pressekonferansen forløp som forventet.

- Bondevik gjorde personlig en veldig god figur. Han er en ypperlig kommunikator. Forklaringen på sykemeldingen virket troverdig. Han gjorde ingen tabber og mestret sin kanskje vanskeligste dag hittil på en særdeles god måte.
- Bondevik ga igjen inntrykk av å være en profesjonell, trygg, god og utrolig erfaren politiker. Men det kan ikke overskygge at han har en svært dårlig sak politisk å bære fram.

- Syns du han viste seg som sitt gamle jeg?
- Han la ikke skjul på at det har skjedd noe nytt i hans liv og at det ikke går ubemerket hen for en statsminister å bli sykemeldt på grunn av en depressiv reaksjon. Men måten han konfronterte Jagland på, viser at han er i kamphumør og i godt slag, sier Helland.

Tor Mikkel Wara, tidligere stortingsrepresentant for Frp, er strengere.

- Bondevik får «bestått» for sin forklaring på sykdommen og årsakene til sykemeldingen. Forklaringen var sannsynligvis den eneste mulige, men den virket troverdig.

- Politikeren Bondevik manglet derimot initiativ og gnist, bortsett fra da han snakket om Jaglands politikk. Han burde vært mer offensiv på sin og regjeringens vegne, skrytt litt mer av sin egen politikk, slik vi er vant til at politikere gjør, sier Wara. .