Brasiliansk mutant herjer i Whistler:

Ekspertene sjokkert

Utenfor Brasil er det ingen steder i verden som har påvist flere tilfeller av det brasilianske mutantviruset enn i vinterparadiset Whistler i Canada.

MUTANTEN SPRER SEG: Utenfor Brasil er det ingen andre steder i verden som har høyere forekomst av det brasilianske mutantviruset enn i vinterparadiset Whistler i Canada. Foto: NTB
MUTANTEN SPRER SEG: Utenfor Brasil er det ingen andre steder i verden som har høyere forekomst av det brasilianske mutantviruset enn i vinterparadiset Whistler i Canada. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det beskrives som et episenter utenfor episenteret. Provinsen British Columbia i Canada er nå det stedet i verden hvor det er registrert flest tilfeller av det brasilianske mutantviruset P1 utenfor Brasil.

I provinsen er det vinterperla Whistler, en kjent alpindestinasjon, som er hardest rammet.

Av totalt 877 påviste tilfeller av brasiliansk mutantvirus i provinsen British Columbia, stammer 200 av dem fra skilandsbyen Whistler med om lag 11 000 fastboende.

Ekspertene sjokkert

Akkurat det har sjokkert ekspertene, for ingen vet hvordan den brasilianske mutantvarianten av coronaviruset ble innført i Whistler, skriver The Guardian.

At varianten har fått så kraftig fotfeste i Whistler så fort, tilskrives boligsituasjonen i landsbyen. Leieprisene er skyhøye, og som følger deler mange unge leilighet med hverandre.

Ingen av de 84 personene som først ble registrert smittet med den brasilianske mutanten, har reist utenfor Canada. Nå er det slått villsmitte-alarm i landsbyen, som siden slutten av mars har vært nedstengt, skriver avisa.

Nå antar også myndighetene at alle nye påviste coronatilfeller i provinsen og byen er mutantvarianter, men kommer ikke til å gensekvensere prøvene for å påvise hvilke varianter det er snakk om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer