Ekspertene tror renta vil gå ned

Ekspertene støtter Norges Bank som nå vil la krona flyte fritt en periode. De tror dette vil føre til at renta kommer til å gå ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag ble det klart at Norges Bank setter opp utlånsrenta til bankene (dagslånsrenta) med ytterligere 1 prosentpoeng med virkning fra i morgen. Samtidig er det bestemt at krona skal flyte fritt.

Finanseksperter NTB har vært i kontakt med, tolker ikke utspillet fra Norges Bank som en ny valutapolitikk. De tror at en periode med fri flyt av krona vil føre til at valutakursen gradvis kommer til å styrke seg slik at Norges Bank etter hvert kan sette ned renta igjen.

Krona styrket seg da også bare få minutter etter at Norges Bank varslet om fri kroneflyt tidlig i ettermiddag. Ekspertene tror at bankene nå kommer til å være avventende til det som skjer. De tror ikke på umiddelbar renteoppgang fra bankenes side. Tvert om ser de for seg at renta kan gå ned dersom krona kommer i det leiet markedet mener den bør være.

Ikke nytt

Administrerende direktør i Sparebankforeningen, Einar Forsbak, ser ikke bort fra at folk må belage seg på at bankene kommer til å sette opp renta på lån og innskudd inntil markedet har bestemt seg for hvor kronekursen bør ligge.

Samtidig sier han at det ikke er sikkert at skadevirkningene for norsk økonomi og påkjenningene for menigmann trenger å bli så store til tross for den massive valutaspekulasjonen som den siste tiden har vært rettet mot den norske krona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer