Eksperter advarer mot ny Facebook-funksjon

- Mange ble lurt da tidslinjen kom.

AVANSERTE SØK:  Med den nye funksjonen skal det bli mulig å gjøre relativt avanserte og spesifikke søk blant vennene dine på Facebook. Skjermdump: Facebook
AVANSERTE SØK: Med den nye funksjonen skal det bli mulig å gjøre relativt avanserte og spesifikke søk blant vennene dine på Facebook. Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke lanserte Facebook-gründer Mark Zuckerberg en ny søkefunksjon som skal la brukerne av Facebook søke i alt fra bilder, personer og Facebook-medlemmenes interesser.

Men selv om den nye funksjonen har vært etterspurt av flere som mener dagens søkefunksjon ikke holder mål, går ekspertene ut og advarer. Nye funksjoner åpner også opp mulighetene for nye metoder for å angripe dataen din.

Tilbyr deg å fjerne funksjonen - Vi så det når den nye tidslinjen kom. Det var veldig mange som ikke ønsket denne og da dukket det opp falske brukere som la ut falske poster hvor de skrev at du måtte trykke på en lenke for å gå tilbake til den gamle versjonen. Men en slik lenke hadde ingenting med Facebooks endring å gjøre, sier Christian Sørensen, kontorsjef for antivirusprodusenten Eset i Norge.

- I stedet ble man sendt til en side der man ble utsatt for phishing, som går ut på å samle informasjon om deg som bruker, eller malware ble lastet ned på maskinen din, fortsetter Sørensen.

Et annet eksempel han trekker fram er falske lenker som leder brukere til å tro at de kan få oversikten over hvem som besøker profilen deres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer