Eksperter er usikre på bolighøsten

Økonomene tror på en forsiktig nedgang i boligprisene i løpet av høsten. DNB anbefaler nå unge å leie i stedet for å eie.

USIKRE PÅ BOLIGHØSTEN: Økonomene tror på en forsiktig nedgang i boligprisene i løpet av høsten. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
USIKRE PÅ BOLIGHØSTEN: Økonomene tror på en forsiktig nedgang i boligprisene i løpet av høsten. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange økonomer venter spent på tallene for boligprisutviklingen, som kommer mandag.

- Vi tror nok vi kan få en forsiktig nedgang i boligprisene utover høsten, sier Juel, som er sjeføkonom i Nordea, til Dagens Næringsliv.

- Det er ingen kollaps, mer en korreksjon fra et høyt nivå. Selgerne må nedjustere sine forventninger litt og kalkulere med at det tar litt lengre tid, sier han.

Det ser likevel ut til at boligprisene vil øke også i august, etter at de falt med 2,1 prosent i juli. Snitt for prisøkning i august er mellom 2,5 og 2,9 prosent.

- Går vi ned under to blank, er det et signal på at vi får en laber høst, sier daglig leder i Eiendomsmeglerforbundet Finn Tveter.

DNB Markets mener det er sannsynlig at boligprisene kommer til å flate ut neste år, før man vil se en nedgang i 2015 og 2016.

- Tror du på våre boligprisprognoser fremstår det nå mer økonomisk å leie enn å eie om du har en femårshorisont, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets til Finansavisen.

(NTB)