Eksperter: Må bli munnbind-påbud

Om kort tid er det ventet nye råd om bruk av munnbind. Flere eksperter mener munnbind må bli påbudt i Norge.

MUNNBIND: Fredag 7. august blir det klart om munnbind skal anbefales eller påbys, noe som har ført til enorm pågang hos Vitus Apotek. Reporter: Hanne Sofie Andresen, Foto: Jeanette N. Vik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Munnbind har flere ganger vært et hett tema i mediene, og meningene om man bør innføre det eller ei har vært mange.

Nå har assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sagt at det om kort tid vil komme nye råd for munnbind, og Bent Høie møtte torsdag ettermiddag ulike parter i kollektivsektoren og NHO til hastemøte om munnbind.

Det skjer etter at det den siste tida har vært smitteutbrudd på Hurtigruten, i Moss, Bodø, Oslo-fester og Indre-Østfold.

Dagbladet har spurt flere eksperter på medisin og smittevern om norske myndigheter nå bør anbefale munnbind.

- Klar advarsel

Professor i mikrobiologi og smittevern ved Universitetet i Sørøst-Norge, Jörn Klein, er en av dem. Han mener det er på høy tid at munnbind blir påbudt og ikke bare en anbefaling.

- Den nåværende utviklingen er en klar advarsel og er veldig bekymringsfull for meg. Antall nye infeksjoner og dødsfall har falt betydelig i hele Europa, men de siste dagene har vi sett at antallet nye infeksjoner øker betydelig igjen. Denne utviklingen er virkelig veldig bekymringsfull, sier Klein til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer