Eksperter med sjokkanklager: Ber Hillary Clinton om å utfordre valgresultatet i tre delstater

Mener det finnes indikasjoner på at stemmesystemer kan ha blitt hacket eller tuklet med.

TAPTE: Hillary Clinton måtte erkjenne valgnederlag. Nå ber en rekke eksperter Clinton-kampanjen om å utfordre valgresultatet. De mener valgresultatet i flere delstater kan tyde på manipulering. Det er foreløpig ingen bevis på anklagene. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dataeksperter, i tillegg til en løs koalisjon med akademikere og aktivister, ber nå Hillary Clinton om å utfordre resultatene i flere delstater i det amerikanske presidentvalget.

Ifølge CNN ber flere høyt ansette IT-eksperter Clinton-kampanjen om å be om omtelling i de avgjørende delstatene Michigan, Pennsylvania og Wisconsin.

Analytikerne mener å ha funnet indikasjoner på at resultatet i de tre statene kan ha blitt manipulert eller hacket, og presenterte sine funn til Clinton-kampanjen i forrige uke.

Ledet på alle meningsmålinger

Det var New York Magazine som først omtalte saken. Blant ekspertene som står bak er stemmerettsadvokat John Bonifaz og J. Alex Halderman, direktør ved senteret for datasikkerhet ved Universitetet i Michigan.

I analysen de har levert Clinton-kampanjen, hevder de at den demokratiske kandidaten har mottatt sju prosent færre stemmer i fylker med elektronisk stemmegivning , i forhold til stemmer i fylker som bruker optisk scanning og papir-stemmesedler.

Ifølge deres analyse kan Clinton ha blitt nektet så mange som 30 000 stemmer i Wisconsin - en delstat hun tapte med 27 000 stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer