Donald Trump:

Eksperter om Russland og USA: - Dramaet ligger foran oss

Forventer økt spenning mellom de to landene i 2018.

KJØLIG: Eksperter tror forholdet mellom USA og Russland blir kjøligere. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File
KJØLIG: Eksperter tror forholdet mellom USA og Russland blir kjøligere. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I løpet av den siste uka har flere hendelser vært med på å gjøre forholdet mellom USA og Russland kjøligere, mener eksperter CNN har snakket med.

Blant sakene som trekkes fram, er USAs sanksjoner mot en Putin-alliert, USAs beslutning om å gi våpen til Ukraina og en nylig publisert sikkerhetsstrategi fra Det hvite hus.

- Nå er det gått ett år, og det virker som vi har fått etablert et forhold til Russland som er ganske konfronterende. Det er definitivt ikke det vi forventet da Trump stilte til valg. Jeg tror russerne begynner å forstå at en annen tilnærming ikke er aktuelt nå, sier Matt Rojansky, direktør for Kennan-instituttet på Wilson-senteret til CNN.

Rojansky legger til han forventer økt spenning mellom de to landene i 2018.

- Dramaet ligger foran oss, sier han.

Våpen til Ukraina

22. desember meldte det amerikanske forsvarsdepartementet at USA vil gi Ukraina forsterket forsvarskapasitet. Russiske myndigheter advarte da mot at en amerikansk opptrapping av våpenhjelp til Kiev kan føre til en «ny blodsutgytelse» i Øst-Ukrainan.

Våpenpakken til Ukraina, som Trump-regjeringen har godkjent, inkluderer ifølge amerikanske regjeringskilder panservernraketter, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer