Eksperter positive til Facebook-sjekk på jobben

- Før satt folk og spilte kabal, nå er vi på sosiale medier.

POSITIVE:  Over sju av ti mener det å sjekke Facebook, Twitter og andre sosiale medier ikke påvirker produktiviteten. 12,6 prosent mener imidlertid det kan påvirke negativt, mens 5,5 mener det påvirker positivt. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.
POSITIVE: Over sju av ti mener det å sjekke Facebook, Twitter og andre sosiale medier ikke påvirker produktiviteten. 12,6 prosent mener imidlertid det kan påvirke negativt, mens 5,5 mener det påvirker positivt. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange nordmenn sjekker sosiale medier i arbeidstiden, viser en undersøkelse. Eksperter mener det kan ha en positiv effekt.

 I undersøkelsen som InFact har gjennomført for VG, svarer flere enn annenhver mann at han sjekker sosiale medier i arbeidstiden. Rundt én av tre kvinner gjør det samme.

Over sju av ti mener det å sjekke Facebook, Twitter og andre sosiale medier ikke påvirker produktiviteten. 12,6 prosent mener imidlertid det kan påvirke negativt, mens 5,5 mener det påvirker positivt.

At det kan ha positive effekter, er noe flere eksperter er enige i.

- På den ene siden kan det motvirke stress og kjedsomhet, inspirere og få deg til å bolstre kreativitet. På den annen side kan det forringe optimal jobbytelse og produktivitet ved at man blir distrahert og ufokusert, sier forsker og psykologspesialist ved Universitetet i Bergen og Bergensklinikkene, Cecilie Schou Andreassen, til VG.

Ifølge Schou viser internasjonal forskning at så mange som fire av fem er innom sosiale medier med personlige formål i arbeidstiden.

- Før satt folk og spilte kabal på PC-en. Nå er vi på sosiale medier. Man kan jo spørre seg selv: Var det så mye bedre å spille kabal? Uansett trenger vi et avbrudd fra arbeidet, sier Øyvind Solstad, avisens ekspert på sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer