Eksperter spår store sivile tap

Hæren i Pakistan går til krig mot Taliban med bakkestyrker og kampfly. - Dette vil utvilsomt bli blodig, sier terrorekspert.

PÅ FLUKT: Familien har forlatt landsbyen I Waziristan for å slippe de blodige kampene i området.

Foto: Ishtiaq Mahsud/AP/Scanpix
PÅ FLUKT: Familien har forlatt landsbyen I Waziristan for å slippe de blodige kampene i området. Foto: Ishtiaq Mahsud/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Etter en rekke blodige opprørsangrep fra Taliban i Pakistan de siste ukene, har hæren innledet en omfattende bakkeoperasjon for å bekjempe Taliban i Sør-Waziristan.

28 000 soldater settes nå inn mot 10 000 opprørere, melder Al Jazeera. Forventer store tapMilitæret har i flere måneder angrepet opprørsstillinger i området fra lufta for å redusere de militante islamistenes kampstyrke. I dag gikk soldater inn i det opprørskontrollerte området med støtte fra krigsfly og kamphelikoptre.

- Dette vil utvilsomt bli blodig. Både sivile og militære tap vil bli store, sier Brynjar Lia, terrorekspert og forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).80 000 på fluktLia forklarer at hæren i Pakistan erfaringsmessig ikke er spesielt dyktige i opprørskrig.

- De har mest utstyr for konvensjonell kamp for å forsvare landet mot India. I tillegg er det ulent terreng i området, hvilket er utfordrende for vanlig krigføring, sier Lia til Dagbladet.

Det bor 500 000 mennesker i Sør-Waziristan. 80 000 av dem er allerede på flykt fra krigen, melder politikken.dk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer