<strong> OLJENEDTUR MOT SLUTTEN:</strong>  - Vi tror at arbeidsledigheten fortsatt vil øke i år, men at vi går inn i en moderat oppgangskonjunktur neste år, sier ekspert.
Foto: Roger Hardy / Samfoto
OLJENEDTUR MOT SLUTTEN: - Vi tror at arbeidsledigheten fortsatt vil øke i år, men at vi går inn i en moderat oppgangskonjunktur neste år, sier ekspert. Foto: Roger Hardy / Samfoto Vis mer

Eksperter tror oljeledet nedtur går mot slutten

Både Nav og Statistisk sentralbyrå har begynt å øyne slutten på den økonomiske nedturen oljekrisen har ført til. Men det er fortsatt en stund til det snur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 - Vi tror at arbeidsledigheten fortsatt vil øke i år, men at vi går inn i en moderat oppgangskonjunktur neste år. Dermed vil vi se en forsiktig bedring utover i 2017, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Nav til Dagbladet. Navs prognoser tar utgangspunkt i fortsatt nedgang i oljeinvesteringene i 2016.

- Den svake krona vil gi bedre tider for mer tradisjonell industri, som vil øke sysselsettingen og investeringene. Lav rente vil føre til mer bygging av jernbane og boliger. Det vil fortsatt være store geografiske forskjeller, og i Rogaland kan det ta lengre tid før det snur. Men det verste er over i 2017, mener Sørbø.

Også Torbjørn Eika i Statistisk sentralbyrå (SSB) tror ting kan snu snart.

- Vi tror nedturen ikke vil vare lenger enn til sommeren. Da kommer det et svært forsiktig omslag, og arbeidsledigheten kan gå litt ned mot slutten av året, sier han. Også Eika viser til at det er geografiske forskjeller og sier dette illustrerer at bildet ikke er helt svart.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer