Omikron:

Eksperter uenige om tiltak

Professor Steinar Westin mener at regjeringen bør gjøre alt de kan for å bremse spredningen av omikron. Immunolog Gunnveig Grødeland mener imidlertid at terskelen må være høy før man innfører strengere innreiserestriksjoner.

OMIKRON: Helsedirektør Bjørn Guldvog svarer på Dagbladets spørsmål om omikron-varianten. Video: Anton Lier / Dagbladet TV. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag innførte regjeringen en rekke tiltak for å bremse spredningen av den nye coronavarianten, omikron.

WHO advarte mandag morgen om at virusvarianten trolig vil spre seg over hele verden, og at den utgjør en svært høy global risiko.

- For å begrense og forsinke spredningen her i landet innfører vi derfor en rekke offensive tiltak, skriver helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Blant de nye tiltakene som har blitt satt inn for å bremse spredningen av viruset, er at også fullvaksinerte må i karantene, dersom det er grunn til å tro at et husstandsmedlem er smittet av den nye virusvarianten.

- Den nye virusvarianten understreker behovet for et høyt tempo i vaksineringen med første og andre dose til alle som ikke har fått dem, og oppfriskningsdose til dem som skal ha den, sier Kjerkol.

Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn til pressekonferanse om nye coronatiltak tirsdag. Den blir trolig rundt klokka 12, rett etter at statsminsteren har redegjort for coronasituasjonen overfor Stortinget.

Mandag ettermiddag bekreftet Støre overfor Dagbladet at det kom til å bli innført nye tiltak i morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.