EKSPLODERTE:  Bilbomben gikk av ved 18.30-tiden i går juleaften. Mannen og den tre år gamle datteren kom fra hendelsen uten skader. Kart: Google Maps
EKSPLODERTE: Bilbomben gikk av ved 18.30-tiden i går juleaften. Mannen og den tre år gamle datteren kom fra hendelsen uten skader. Kart: Google MapsVis mer

Eksperter undersøker bilbomben

Politiet mener bomben var drapsforsøk på mann og datter (3) i byen Randers julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann og hans tre år gamle datter slapp unna uten skader da en bilbombe festet til bilen de satt i eksploderte. Eksplosjonen skjedde i den danske byen Randers, i Jylland, ved 18.30-tiden julaften. Det melder den danske avisa Politiken.

Politiet ser på hendelsen som et drapsforsøk og ønsker at vitner melder seg.

- Det er bare snakk om materielle skader, hovedsakelig på bilen. Et fragment har også gått gjennom et kjellervindu i en bygning i nærheten, opplyser politiet på Østjylland i en pressemelding.

- Det er ingenting som tyder på at eksplosjonen har tilknytning til motorsykkelbander eller andre grupperinger, opplyser politiet.

I 2010 ble Bo Steffensen, som tidligere hadde en høy stilling i Hells Angels-miøjøet i Randers, forsøkt sprent i fillebiter. I 2003 ble Mickey Borgfjord, også i tilknytning til motorsykkelmijøet, drept av en kraftig bilbombe foran Glostrup Hospital.

Bombespesialister Ifølge Jyllandsposten er bombespesialister nå på stedet og undersøker bomben.

- Vi avventer fortsatt svar, inntil videre kan vi konstantere at det har vært en eksplosjon, sier Richard Jokobsen til avisa.

Ifølge Politiken gikk det kort tid fra mannen startet bilen til bomba gikk av. Det skal ikke vært noen andre i nærheten, og politiet jobber nå videre med spor de har fått i saken.

- Rent fysisk er faren og datteren heldigvis ikke skadet. I forhold til omstendighetene har de det bra, sier han videre.

Politiet uten informasjon Ifølge danske Randers Amtsavis ble området ved Vilhelm Thomsens Plass sperret av i et par timer før det ble opphevet ved 21.30-tiden i går.

- La oss ha en fredelig julaften, og så kan vi fortelle mer i morgen formiddag, sa politiet til avisa.

- Svært uhyggelig Den danske avisa B.T. var på stedet i går og snakket med personer ved Vilhelm Thomsens Plads. Christian Andersen, var på julebesøk i området, og var sjokkert etter eksplosjonen.

- Det er forferdelig. Vi hørt et stort brak, men vi visste ikke hva det var. Og så på julaften, sa han til avisa.

Dagbladet kommer med mer.