Eksperter vil ha nettbrett i barnehagene

Hver tredje barnehage har tilgang til nettbrett.

 KREVER UTJEVNING:  Nå mener eksperter at alle barn må få tilgang til nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
KREVER UTJEVNING: Nå mener eksperter at alle barn må få tilgang til nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå mener eksperter at alle barn må få tilgang til nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene.

 Det er undersøkelsen Barnehagemonitor fra Senter for IKT i utdanningen som viser at 29 prosent av barnehagene har tilgang til nettbrett. Senteret opplever nå stor pågang fra barnehageansatte som ønsker opplæring i bruk av nettbrett og annen teknologi pedagogisk, skriver Aftenposten.

Medietilsynets Småbarn og medier-undersøkelse for 2014 viser at åtte av ti barn har tilgang til nettbrett hjemme. Andelen barn som har egne nettbrett øker dessuten raskt, viser TNS Gallups undersøkelse Mediebarn 2014.

- Bruk av nettbrett i barnehagene kan være med på å redusere skillet mellom dem som har og dem som ikke har tilgang til nettbrett hjemme. Når man kommer på skolen, kan det egentlig være for sent, sier Pia Lang-Holmen, som leder «Trygg Bruk» hos Medietilsynet.

Cathrine Fragell Darre, som er prosjektleder i «Digital praksis i barnehagen» i Norlandia-barnehagene, peker også på at den utjevnende funksjonen til barnehagene også kan gjelde for barna som har tilgang, men som primært spiller alene hjemme.

- Det er noe ganske annet å erfare sosiale prosesser rundt spill og skapende virksomhet i barnehagen, sier Darre.

(NTB)