KREVER UTJEVNING:  Nå mener eksperter at alle barn må få tilgang til nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
KREVER UTJEVNING: Nå mener eksperter at alle barn må få tilgang til nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene. Illustrasjonsfoto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

Eksperter vil ha nettbrett i barnehagene

Hver tredje barnehage har tilgang til nettbrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå mener eksperter at alle barn må få tilgang til nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene.

 Det er undersøkelsen Barnehagemonitor fra Senter for IKT i utdanningen som viser at 29 prosent av barnehagene har tilgang til nettbrett. Senteret opplever nå stor pågang fra barnehageansatte som ønsker opplæring i bruk av nettbrett og annen teknologi pedagogisk, skriver Aftenposten.

Medietilsynets Småbarn og medier-undersøkelse for 2014 viser at åtte av ti barn har tilgang til nettbrett hjemme. Andelen barn som har egne nettbrett øker dessuten raskt, viser TNS Gallups undersøkelse Mediebarn 2014.

- Bruk av nettbrett i barnehagene kan være med på å redusere skillet mellom dem som har og dem som ikke har tilgang til nettbrett hjemme. Når man kommer på skolen, kan det egentlig være for sent, sier Pia Lang-Holmen, som leder «Trygg Bruk» hos Medietilsynet.

Cathrine Fragell Darre, som er prosjektleder i «Digital praksis i barnehagen» i Norlandia-barnehagene, peker også på at den utjevnende funksjonen til barnehagene også kan gjelde for barna som har tilgang, men som primært spiller alene hjemme.

- Det er noe ganske annet å erfare sosiale prosesser rundt spill og skapende virksomhet i barnehagen, sier Darre.

(NTB)