Ekspertstorm mot pigg-forbud

Lørdag kveld og natt var trafikksikkerheten i Oslo og store deler av det indre østlandsområdet fullstendig ute av kontroll. Nå raser trafikkekspertisen mot kaoset etter piggdekkforbudet. Og meteorologene hevder at værforholdene ikke var ekstreme: Dette vil skje igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Direktør Leif A. Ellevset i Trygg Trafikk, UP-sjef Harald Moen, direktør Leif N. Olsen i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, vaktleder Karsten Krat i Falkens redningstjeneste og Tore Løkkeberg i Oslo Taxi rykker ut med kraftige advarsler mot for dårlig veivedlikehold, samtidig som flere hundre tusen nordmenn har fulgt oppfordringen om å kjøre piggfritt.

Veiene de skal kjøre på vinterstid kan bli dødsfeller.

Dobbeltmoralsk

UP-sjef Harald Moen mener at når veiforholdene er så ekstreme som i helga, er man avhengig av at tilstrekkelig mange kjører med pigger for å harve bort isen.

- Godt veivedlikehold er avgjørende for å redusere ulykkesomfanget, sier Moen.

Direktør Leif N. Olsen i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund kjører selv piggfritt.

- Men det er takket være at andre bilister bruker pigger. Jeg er veldig skeptisk til gebyrordningen, som dokumenterer lite kunnskap om trafikksikkerhet.

Bilister føler seg tvunget over på piggfrie dekk og må legge om kjørestilen. Ikke alle fikser det. I sine vurderinger har myndighetene kalkulert med flere ulykker. De vet at vedlikeholdet ikke er godt nok, og at det kreves at 20 prosent kjører med pigg. Det er dobbeltmoralsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer