Ekspertvitne ekspert på feil dyr

Ett av påtalemyndighetens vitner i saken mot Gamal Hossein måtte innrømme at han slett ikke var ekspert på likhunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hoseins forsvarer, John Chr. Elden, stilte spørsmål som kunne så tvil om troverdigheten til ett av påtalemyndighetens sakkyndige vitner torsdag.

I ankesaken etter drapet på Gry Hosein i Agder lagmannsrett, er det innkalt totalt åtte sakkyndige vitner som skal avgi forklaring i forbindelse med bruken av såkalte likhunder. To slike hunder markerte for liklukt i grillen til Gamal Hosein, og denne markeringen var avgjørende da Hosein ble dømt i tingretten.

Det brøt nesten ut diskusjon da Hoseins forsvarer, John Chr. Elden, skulle spørre ut den danske veterinæren Jan Petter Ruwald som er innstevnet som sakkyndig vitne av påtalemyndigheten.

- Elden, har dette noe med liklukt å gjøre eller er det skittkasting vi driver med, spurte Ruwald etter at Elden gjentatte ganger hadde forsøkt å få vite hva som var veterinærens spesialfelt.

Elden ville ha fram poenget om at Ruwald ikke var utdannet ekspert på hunder, men på fugler. Ruwald har arbeidet både for norsk politi og politiskolen og har siden 70-tallet hatt engasjement hos det danske politiet og forsvaret i hundespørsmål.

- Jeg innrømmer blankt at jeg ikke er ekspert på hunder, sa Ruwald.

Lagrettens administrator, Arne Christiansen, har uttrykt frykt for at det skal oppstå faglig diskusjon mellom de mange sakkyndige og er rask til å avbryte diskusjoner som oppstår i retten.

(NTB)

FUGLEEKSPERT: Den danske veterinæren Hans Petter Ruwald innrømmet at han ikke var ekspert på hunder da han forklarte seg som sakkyndig vitne i saken mot Gamal Hosein i Agder lagmannsrett torsdag.
ANKESAK: Gamal Hossein er igjen i retten tiltalt for drapet på sin kone Gry Hosein. Her sammen med advokat John Christian Elden.